Kaisa Hafredal - Helhetlig helse - helse i hver studieenhet

Helse i hver studieenhet

Intervju med lærer på nettkurs om helse

Kaisa HafredalKaisa Hafredal er kursforfatter og lærer på NooAs nettkurs i Helhetlig helse. Hun er utdannet kostholdsveileder ved Tunsberg medisinske skole og har en master i NLP Coaching. I tillegg har hun en rekke kurs innen kosthold og ernæring, yoga, mindfulness og meditasjon. Hun har etablert firmaet Balanse i hverdagen som tilbyr kostholdscoaching og aktivitetsturer. Kaisa er turleder i DNT Turistforeningen og Jomfrureiser. Hun er lidenskapelig opptatt av helse, ernæring og hvordan mat, aktiviteter og tanker påvirker oss!

Les mer på hennes hjemmeside www.balanseihverdagen.no

Hva handler kurset helhetlig helse om?

Det er både et teoretisk og praktisk kurs der deltakerne får økt kunnskap om kosthold, ernæring og helse. Vårt nettkurs om helse inneholder mange praktiske oppgaver som kan bidra til bedre helse og ca. 100 nettsider med teori, gode råd og ressurser som vist i eksempelet nedenfor (Frukt, bær og grønt).

En side i nettkurset Helhetlig helse

Hva er målet med kurset ditt?

Jeg ønsker å hjelpe deltakerne med å oppnå balanse i hverdagen med en sunn livsstil. De får kunnskap om hvordan de kan etablere et godt kosthold som vil gi bedre helse, mer energi og overskudd. Kurset gir også en innføring i hvordan man kan balansere aktivitet og hvile for å øke fysiske og mentale prestasjoner i hverdagen.

Hvem passer nettkurs om helse for?

Det er utviklet for dem som ønsker å øke sin kunnskap om helse og ernæring. Det passer for alle som ønsker bedre helse og økt livskvalitet.

Hvordan er kurset lagt opp?

Kurset består av 7 studieenheter som skjermbildet nedenfor viser. Det fokuserer på kosthold, ernæring, aktivitet, hvile, stresshåndtering og ikke minst mental innstilling. Det handler om alle aspekter av kropp og sinn som er viktig for å skape en god helse.

Hver studieenhet består av lærestoff om emnet i tillegg til aktiviteter, tips og inspirasjon. De inneholder også lenker til aktuelle nettsider og korte informative videofilmer.

Introdiuksjon til helhetlig helse

Fortell om tankedelingsoppgavene du bruker.

I tankedelingsoppgavene kan kursdeltakerne dele noen av sine erfaringer og tips. Hensikten er at det skal være lærerikt, inspirerende og morsomt å lese andres bidrag i tankedelingsoppgavene.

Tankedeling

Hva er visjonen din bak kurset?

Jeg vil gjerne bidra til å forebygge sykdom og oppnå god helse i samfunnet. Jeg har et ønske om å motivere og inspirere til sunn livsstil og er opptatt av helheten i mennesket. Det er viktig å legge vekt på sammenhengen mellom kosthold, aktivitet og mental innstilling. Jeg mener det er nøkkelen til god helse.

Hvordan ser du på din rolle som nettlærer i kurset?

Det er spennende å bidra til å motivere og inspirere til en sunn livsstil og god helse. Jeg ser det som viktig å gi gode og oppmuntrende tilbakemelding på deltakernes besvarelser og bidra til at hver enkelt oppnår det de ønsker for sin helse.

Til slutt, hva betyr balanse i hverdagen for deg?

Livet er dynamisk, og balanse i hverdagen kommer og går. En god helse er en indikasjon på balanse i hverdagen. For meg handler det om å spise næringsrik, naturlig mat som gir meg styrke i kroppen og jevn energi. Det er når jeg får min daglige dose med dagslys, frisk luft og bevegelse. Når jeg får nok søvn og har mye overskudd til omgivelsene rundt meg. Det gir meg glede og høy livskvalitet.

Nettlærerne på Helseskolen

Holistisk sundhed

Kaisa Hafredal

Kaisa Hafredal er kursforfatter og lærer i Helhetlig helsekurs på Helseskolen. Hun er utdannet kostholdsveileder ved Tunsberg medisinske skole og har en master i NLP coaching. I tillegg til en rekke ulike kurs innen kosthold/ernæring, yoga, mindfulness og meditasjon. Hun har etablert firmaet Balanse i hverdagen som tilbyr kostholdscoaching og felles aktivitetsturer i tillegg til helsebloggen www.balanseihverdagen.no. Kaisa er turleder i DNT Turistforeningen og Jomfrureiser. Hun er lidenskapelig opptatt av helse, ernæring og hvordan mat, aktiviteter og tanker påvirker oss!

Blogg og intervju

Les mer på bloggen til Kaisa Hafredal www.balanseihverdagen.no.  I dette intervjuet der Kaisa Hafredal deler sine erfaringer med nettkurset Helhetlig helse, sier hun dette om målet og visjonen for kurset sitt:

– Jeg ønsker å hjelpe deltakerne med å oppnå balanse i hverdagen med en sunn livsstil. De får kunnskap om hvordan de kan etablere et godt kosthold som vil gi bedre helse, mer energi og overskudd. Kurset gir også en innføring i hvordan man kan balansere aktivitet og hvile for å øke fysiske og mentale prestasjoner i hverdagen.

– Jeg vil gjerne bidra til å forebygge sykdom og oppnå god helse i samfunnet. Jeg har et ønske om å motivere og inspirere til sunn livsstil og er opptatt av helheten i mennesket. Det er viktig å legge vekt på sammenhengen mellom kosthold, aktivitet og mental innstilling. Jeg mener det er nøkkelen til god helse.

Kaisa Hafredal


 

Les mer om kursene på Helseskolen