Bli student på NooA – Start i dag og lær hvor du vil, når du vil, i et sosialt miljø med dyktige lærere og personlig oppfølging.

Lag din egen bruker slik at du kan logge deg på Campus NooA og motta nyheter om våre nettstudier:

Få din egen bruker på Campus NooA

 

Vanlige spørsmål om våre nettkurs og nettstudier

Når kan jeg starte?

Start når du vilDu kan starte når det passer deg. Du får automatisk tilgang til kurset med en gang du melder deg på.

Hvordan melder jeg meg på?

Påmelding

Påmeldingen skjer i to trinn. Først må du registrere deg på læringsportalen, så melder du deg på kurset slik det er forklart nedenfor.

Registrer deg og prøv oss:

 1. Fyll ut dette skjemaet for brukernavn og passord.
 2. Les e-posten du får og klikk lenken som bekrefter registreringen din.

Og meld deg på kurs:

 1. Finn kurset du vil melde deg på.
 2. Velg knappen «send betaling» nederst i kursbeskrivelsen.
 3. Betal med kort og få umiddelbar tilgang til kurset.

Hvor foregår undervisningen?

Studer hvor du vilDu kan studere hvor som helst, bare du har jevnlig tilgang til internett. Du kan studere hjemme, på jobben og på reise. Mange bor i utlandet eller studerer mens de oppholder seg der.

Får jeg min egen lærer på kurset?

Ja, kursbeskrivelsen inneholder en presentasjon av læreren. Læreren din gir deg personlig oppfølging og tilbakemelding på det du gjør. Noen få kurs er laget som rene selvstudier og da fremgår det av kursbeskrivelsen (og prisen) at det ikke er noen lærer på kurset.

Hvordan er det sosiale miljøet?

Sosiale nettstudierNettkurs kan være sosiale, om du ønsker det. Læringsmiljøet er selvfølgelig annerledes enn det du kjenner fra klasserom og forelesningssaler, men moderne nettkurs har mange likheter med sosiale medier. Det gjør at du kan bli godt kjent med både lærere og medstudenter.

Alle har personlige profiler der de kan presentere seg og bli kjent med lærere, deltakere på kurset ditt og andre studenter på skolen.

Kursene har egne forumer der du kan stille spørsmål om oppgavene og diskutere faglige og sosiale interesser med andre. Alle får også mulighet til å dele blogginnlegg med andre.

Hva slags læremidler inngår i kursene?

Læremidlene er angitt i kursbeskrivelsen. Alle kurs inneholder nettbaserte læremidler, oppgaver og aktiviteter som er laget spesielt for kurset. I tillegg bruker vi åpne, nettbaserte læringsressurser som egner seg i kurset. I noen kurs benyttes det i tillegg trykte læremidler som man må anskaffe selv.

Hvor lenge varer kurset?

Hvor lenge varer nettkursetDu bestemmer selv hvor lang tid du vil bruke, så lenge du fullfører før tilgangstiden din utløper. De fleste kursene har en tilgangstid på 90, 180 eller 365 dager. Tilgangstiden er oppgitt i kursbeskrivelsen.

Hva er studietimer?

KlokkeAntall studietimer antyder hvor mange timer en gjennomsnittsdeltaker bruker på å fullføre kurset. Det reelle antall timer varierer fra person til person og avhenger blant annet av forkunnskaper, ambisjoner og studievaner.

Kan jeg forlenge tilgangen til kursene mine?

Forlenget tilgangstid til nettkurs ved Campus NooAJa, det er mulig å forlenge tilgangstiden med 14, 60, 120 eller 180 dager. Les mer om forlenget tilgangstid her.

Kan jeg ta flere kurs samtidig?

Ja, du velger selv om du vil melde deg på et eller flere kurs. Noen er usikre på hva nettstudier er og velger å prøve med et kurs før de går videre med flere. Andre ønsker å studere flere kurs samtidig. Hos oss bestemmer du selv hvordan du vil ha det.

Har jeg angrefrist?

Ja, vi følger angrerettloven. Kursavgiften refunderes om du gir beskjed til post@nooa.no innen 14 dager etter påmeldingen. Dette står nærmere beskrevet i Kontrakten.

Får jeg kursbevis eller utmerkelser?

ENØK - kursbevis for nettkursJa, de som fullfører et kurs får et elektronisk kursbevis.

Elektroniske kursbevis og omtales ofte som åpne utmerkelser eller open badges på engelsk. Campus NooA den første norske institusjonen som satte slike utmerkelser i system og nå bruker vi dem i alle våre kurs. Du kan lese mer i vårt blogginnlegg om kursbevis.

Hva med eksamen?

Skal du ta eksamen på videregående skole? Da må du melde deg opp til eksamen ved Privatistkontoret i hjemfylket ditt, eller via www.privatistweb.no. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året ved videregående skoler. Les mer på vår side om eksamen.

Kan jeg få studielån?

Lånekassen

NooA Videregående skole er godkjent for studielån og stipend i Lånekassen. Les mer om lån og finansiering her.

.

Hvordan kan jeg finansiere studiene?

Det er mulig  å få støtte til finansiering av nettstudier gjennom Lånekassen, arbeidsgiver, fagforeninger, organisasjoner, stipendier, legater eller NAV. Les mer på vår side om finansiering av nettsudier.

Hva koster kursene?

Hva koster nettkursenePrisen på kursene er angitt i kursbeskrivelsene. Den varierer med kursets omfang, innhold og lærerinnsats. Vårt mål er å være konkurransedyktige på pris og gi mye læring for pengene.

 

Studentuttalelser

De fleste NooA-studentene er voksne mennesker med jobb- og familieforpliktelser som setter pris på å kunne studere når og hvor de vil.

Du kan lese noen av studentenes anbefalinger og erfaringer med nettstudier ved NooA på denne siden. Om du er interessert kan du også lese flere intervjuer og uttalelser fra våre studenter.

 

Silje Mykkeltvedt - nettstudent på NooA videregående skole

Silje Mykkeltvedt

Jeg bor for tiden i Norge, men bodde i Bremen i Tyskland da jeg startet med studiene i august i fjor. Måtte flytte hjem fordi studiene tok mer av tid og penger enn jeg hadde regnet med, noe som for så vidt ikke var negativt men noe som jeg prioriterte mer enn jobb. Jeg har siden august tatt påbyggingsfag som jeg mangler for å få studiekompetanse, det vil si Norsk, Naturfag, Historie og Matte 2P-Y.

Jeg har hatt en positiv opplevelse og læring med NooA. Jeg synes lærerne er veldig flinke med å hjelpe til hvis det skulle være noe man står fast med. Jeg har alltid fått svar innen et par timer til en dag på mailene som jeg har sendt.

Det å studere på nettet i utlandet synes jeg var helt supert, for det første er det flott at det er mulig også fra andre land enn Norge og det andre at man har mulighet til å få støtte fra Lånekassen når man studerer i utlandet. Jeg vil absolutt anbefale NooA for andre som vil ta opp noen fag, forbedre karakterene eller lære noe helt nytt. Lærerne er flinke med å komme med konstruktiv kritikk, noe som gir meg motivasjon til å bli bedre og yte mitt beste.

Silje Mykkeltvedt

 

Eli-Anita Schøning: mine erfaringer med nettkurs i tegning

Mine første erfaringer med nettkurs i tegning

Jeg var nybegynner da jeg meldte meg på NooAs nettkurs i tegning. Jeg hadde forsøkt å lære meg å tegne ved å titte på YouTube-filmer, men videoene jeg studerte hadde en veldig «ingeniør-preget» stil, og gjorde tegning til en kjedelig og tidkrevende oppgave. Så meldte jeg meg på tegnekurset til Bodil, og allerede i første studieenhet ble jeg positivt overrasket. Her ble jeg presentert for kroki og formskisser (som jeg for øvrig ikke hadde hørt om før). Det jeg likte spesielt godt med disse øvelsene var at fokus på resultat ble borte, jeg kunne lage kruseduller – og kalle det tegning, og best av alt – øvelsene var så konkrete at de kunne gjøres overalt. Jeg, som hadde strevd med å skape en tredimensjonal følelse i mine tegninger, hadde nå fått noen enkle øvelser for dette. Bodil gir raske og fyldige kommentarer i sine tilbakemeldinger, og har gitt meg troen på at selv en nybegynner i voksen alder kan lære seg å tegne.


My first experiences with a web-based drawing course

I was a novice when I signed up for NooA’s internet drawing course. I had tried to learn drawing by watching YouTube-films, but the videos I studied had a very “engineer-like” style, and made drawing a boring and time-consuming task. So, I signed up for Bodil’s course, which already in the first lesson gave me a positive surprise. I was introduced to gesture drawing and volume sketches (which, by the way, I had not heard of before). What I liked especially about these exercises was that there was no focus on results; I could just “scribble” and call it drawing, and best of all – the exercises were so specific that they could be done anywhere. I, who always had found it difficult to acquire a sense of three-dimensionality in my drawings, now had some simple exercises for this. Bodil gives swift and extensive feedback, and has made me believe that even an adult beginner can learn how to draw.

Eli-Anita Schøning

Denne videoen viser hvordan du registrerer en bruker og melder deg på et kurs:


Du kan velge mellom mange forskjellige kurs på Reiselivsskolen, Forfatterskolen, Lederskolen, Helseskolen, Kunstskolen og Videregående skole.

Vanlige spørsmål om vår nettpedagogikk

Hvordan er NooAs læringsfilosofi?

Campus NooA legger forholdene til rette for at du skal ha stor individuell fleksibilitet samtidig som du skal ha tilgang til faglige og sosiale nettverk for læring. Vi kaller dette for kooperativ læring og figuren nedenfor illustrerer hvordan vår læringsfilosofi er forskjellig fra dem man ofte finner ved andre undervisningsinstitusjoner.

Kooperativ læring

 

De mest åpenbare tegnene på den individuelle fleksibiliteten ved Campus NooA er at det er du selv – og ikke skolen – som bestemmer når du skal begynne på et kurs, om du vil bruke god tid eller bli raskt ferdig og når og hvor det passer deg å studere. Hos Campus NooA er det deg selv, ikke skolen, som bestemmer timeplanen.

Campus NooA har også mange sosiale tjenester og oppgavetyper som gir deg god tilgang til faglige og sosiale nettverk for læring. Dette kommer vi mer inn på senere i kurset.

Hvilken læringsplattform bruker NooA?

Campus NooA bruker Moodle som læringsplattformVi bruker læringsplattformen Moodle. Den er en av verdens mest brukte læringsplattformer og egner seg spesielt godt til nettkurs. Les mer om hvorfor vi valgte Moodle./toggle]

Hva er tankedelingsoppgaver?

TankedelingsoppgaverTankedelingsoppgavene skal hjelpe deg til å reflektere over sentrale temaer i lærestoffet. Det spesielle med disse oppgavene er at du kan lese andres svar, men først etter at du selv har svart. Hensikten er både å stimulere deg til å skrive gode svar og til å gi deg muligheten til å lære av dine medstudenter. Tankedelingsoppgavene er laget for at studentene skal lære av hverandre, og vi forventer ikke at lærerne kommenterer disse oppgavene.

Du kan lese mer i vårt blogginnlegg om tankedeling.

Hva menes med innsendingsoppgaver?

Innsendingsoppgavene er obligatoriske oppgaver som du må bestå for å få kursbevis. De fleste innsendingsoppgavene vil det være naturlig å besvare i Word eller et annet tekstbehandlingsprogram. Når du er ferdig med besvarelsen kan du laste opp filen og sende den inn via kurssidene dine. Læreren din vil da få en e-post om at du har levert besvarelsen. Når læreren har gitt deg en karakter og en tilbakemelding, vil du få en e-post som forteller hvordan du finner tilbakemeldingen.

Hva er bloggoppgaver?

Bloggoppgavene skal gi deg øvelse i å svare på oppgaver. Samtidig gir de deg store muligheter til å dele dine besvarelser og få tilbakemeldinger fra andre i nettverket ditt. Du står fritt til å benytte en blogg du allerede har eller opprette en ny på for eksempel www.wordpress.no eller www.blogger.com. Du kan også bruke bloggen i Campus NooA der du selv bestemmer om blogginnlegget skal være tilgjengelig bare for deg selv, alle brukerne på Campus NooA eller hele verden.

 

Ti gode grunner til å bli student på NooA

Du kan:

 1. starte i dag
 2. studere der du er
 3. lære av de beste digitale lærerne
 4. lære i sosiale nettverk med andre
 5. bruke 180 dager per kurs
 6. studere i ditt eget tempo
 7. få mye læring for pengene
 8. jobbe og tjene penger mens du studerer
 9. få fullt studielån
 10. nå lenger

 

Ja takk, send meg informasjon om NooAs nettkurs

 

 

Randi Grace Nilsberg har gjennomført kurset Reiselivsjournalist

Randi Grace Nilsberg  har sendt oss denne uttalelsen etter at hun gjennomførte kurset Reiselivsjournalist:

– Vi som liker å reise har ofte lyst til å dele opplevelsene med andre ved hjelp av tekst og bilder. Å rable ned noen ord for seg selv og vennene våre er én ting, men å skrive noe som selger er noe helt annet.  Dette kurset ga meg tips om hvordan en reiseartikkel skal bygges opp, hvordan selge den og hvordan man kan vinkle en fortelling slik at den blir interessant for flere. Dette var et kurs som ga enda mer skrivelyst!

Randi Grace Nilsberg

 

Siri Hjartholm anbefaler skrivekurs på nett

Siri Hjartholm anbefaler skrivekurs på nett

”Skrivekursene til Campus NooA passer meg svært godt fordi jeg kunne begynne når jeg selv ville, og fordi jeg kunne jobbe med dem når jeg hadde ledig tid. Oppgavene var inspirerende, samtidig som kommentarene og tilbakemeldingene jeg fikk fra lærerne var både nyttige og inspirerende.”

Siri Hjartholm er daglig leder i TaStyring (www.tastyring.no) der hun som coach arbeider med leder- og selvutvikling. Siri Hjartholm er glad i å skrive og er helt avhengig av skriftlig kommunikasjon i jobben sin. Derfor har hun lenge ønsket å videreutvikle sine skriveferdigheter. Utfordringen har vært å få tid til dette i en travel hverdag.

Siri Hjartholm

 

Dana og Bogdan Cernucan anbefaler Spanskkurs for adoptivforeldre. Kurset er et samarbeidsprosjekt mellom Adopsjonsforum og Campus NooA.

Vi anbefaler Spanskkurs for adoptivforeldre

Vi anbefaler Campus Nooas ¨Spanskkurs for adoptivforeldre¨ fordi dette kurset gir et godt grunnlag for spansk språklæring. Det er et veldig deltakervennlig opplegg fordi du selv kan velge tempo, sted og tid for studiene dine.

Vi har fått stor nytte av en riktig oppfølging og verdifulle tilbakemeldinger. Kurset tar utgangspunkt i situasjoner som innebærer kommunikasjon med barn i ulike aldre. I tillegg til et variert innhold som er bra tilpasset adopsjonstemaer finner man mange linker til eksterne ressurser som beriker kunnskapene i det spanske språket. Vi anbefaler kurset på det sterkeste.

Dana og Bogdan Cernucan