Byggdrifterfaget – ta fagbrev som praksiskandidat på NooA.

Byggdrifterfaget er et nettstudium for deg som har relevant erfaring og vil ta fagbrev som praksiskandidat.

Studiet revideres basert på ny læreplan BDR03-02 med kjerneelementene Helse, miljø og sikkerhet, Drift og vedlikehold av bygg og tekniske anlegg og Økonomisk planlegging og styring.

Nettstudiet kommer i salg ca november 2024.

Kursene i Byggdrifterfaget

 

Ja takk! Send meg mer informasjon om Byggdrifterfaget.

 

Andre yrkesfag på NooA videregående skole

AktivitørByggdrifter, Helsefagarbeider, Kokk, Logistikkoperatør, Reiselivsmedarbeider, Salgsmedarbeider, Service- og administrasjonsmedarbeider, Yrkessjåfør godstransport

Finn ditt kurs og start i dag. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere.

 

Lånekassen logo

Studielån

Byggdrifterfaget på NooA er godkjent for studielån og stipend i Lånekassen. Studiet tilsvarer 477 studietimer og kan gi rett til 50 % støtte i ni måneder.

Les mer om finansiering av nettstudier.

 

Byggdrifterne - hverdagens superhelter i byggdrifterfaget

Byggdrifterne – hverdagens superhelter

Vil du ha fagbrev og bli byggdrifter?

En byggdrifter, også kalt vaktmester eller driftsoperatør, drifter og vedlikeholder lokaler, inventar og utstyr i et bygg. Byggdrifteren tar seg av vedlikehold og mindre reparasjoner, mens andre fagfolk tar seg av større problemer ved bygg og anlegg.

Byggdrifteren sørger for at tekniske installasjoner som heiser, brannvarsling, låsesystemer, varmeanlegg og andre maskinanlegg fungerer som de skal. Jobben som byggdrifter er i sterk endring med stadig større behov for kompetanse på elektronikk og IKT. Det er også økende fokus på HMS, ENØK, klima og miljø.

Byggdriftere tar vare på bygninger og uteareal ved skoler, idrettshaller, svømmeanlegg, sykehus, industri- og forretningsbygg og hoteller. I tillegg har mange private boligselskaper, bedrifter og organisasjoner egen vaktmestertjeneste. Mange byggdriftere arbeider også i kommunale enheter for drift og vedlikehold og private vaktmesterselskaper.

Praksiskandidater

Kursene i byggdrifterfaget er for praksiskandidater som vil ha fagbrev.

Praksiskandidater: studenter som har mer enn fem års relevant praksis kan ta den yrkesteoretiske eksamenen (BDR3102) og deretter melde seg opp til og avlegge fagprøven (BDR3001)

Eksamen i Byggdrifterfaget

Skriftlig, tverrfaglig eksamen (BDR3103), 5 timer. Du må selv melde deg opp til eksamen som privatist. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året ved videregående skoler. Les mer på våre eksamenssider.

Lærebøker

Informasjon kommer høsten 2024.

Kort om kursene i Byggdrifterfaget

 

 

Lag din egen bruker slik at du kan logge deg på Campus NooA og motta nyheter om våre nettstudier:

Få din egen bruker på Campus NooA


NooA har også teorikursene for praksiskandidater som ønsker å ta fagbrev som logistikkoperatør: