Start yrkesfag på NooA videregående skole i dag.

Det er aldri for sent å fullføre videregående skole! Start når du vil på våre nettkurs innen yrkesfag på NooA videregående skole.

Videregående skole

Ja takk! Send meg mer informasjon om Yrkesfag på NooA Videregående skole.

 

Les kursbeskrivelsene i yrkesfag ved å klikke på bildene.

 

 

 

 

 

 

 

Reiselivsfaget

 

Resepsjonsfaget

 

Salgsfaget

 

Kontor- og administrassjonsfaget

 

Lånekassen

NooA Videregående skole er godkjent for studielån og stipend i Lånekassen. Les mer om lån og finansiering her.

 

Studier i yrkesfag

  • Yrkesfagene for deg som vil ha fagbrev:

Alle som melder seg på kurs ved NooA Videregående skole får gratis tilgang til Privatisten og Studentlappen.

 

Hos oss kan du starte på skolen når du vil, få studielån, studere mens du jobber og gå opp til eksamen som privatist. Du får tilgang til studiene i 365 dager og til enkeltkursene i 180 dager fra den dagen du melder deg på.

Eksamen i yrkesfag

Du må selv melde deg opp til eksamen ved Privatistkontoret i hjemfylket ditt, eller via www.privatistweb.no. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året ved videregående skoler.

Frister for oppmelding er vanligvis 15. januar – 1. februar for eksamen til sommeren og 1. – 15. september for eksamen til jul. Eksamensavgiften for privatisteksamen fastsettes i statsbudsjettet.

Lag din egen bruker slik at du kan logge deg på Campus NooA og motta nyheter om våre nettkurs og nettstudier:

Få din egen bruker på Campus NooA

 

Kort om våre tilbud innen yrkesfag

Byggdrifterfaget

Byggdrifterfaget utvikles i samarbeid med Fagakademiet. En byggdrifter, også kalt vaktmester eller driftsoperatør, drifter og vedlikeholder lokaler, inventar og utstyr i et bygg. Byggdrifteren tar seg av vedlikehold og mindre reparasjoner, mens andre fagfolk tar seg av større problemer ved bygg og anlegg. Studiet består av fem nettkurs som tilsammen dekker teorien i Byggdrifterfaget etter læreplankode BDR3-01 med de to hovedområdene; Drift og vedlikehold og Bransjelære.

Meld deg på Byggdrifterfaget

 

Helsefagarbeider

Helsefagarbeider er utdanningen for deg som er glad i mennesker, ønsker å ta fagbrev som Helsefagarbeider og som har lang praksis innen helsearbeid. Yrkestittelen helsefagarbeider erstatter titlene hjelpepleier og omsorgsarbeider. En helsefagarbeider gir praktisk hjelp, pleie og omsorg til mennesker som for eksempel trenger hjelp til personlig hygiene, klesskift, måltider, innkjøp og bruk av tekniske hjelpemidler. Som helsefagarbeider jobber du med mennesker i alle aldre og i ulike livssituasjoner. Det kan være barn, voksne og eldre med ulike funksjonshemminger, sykdommer, eller behov for rehabilitering. Studiet består av de tre nettkursene Kommunikasjon og samhandling, Helsefremmende arbeid og Yrkesutøvelse. Til sammen dekker de teorien i Helsefagarbeider etter læreplankode HEA3-02.

 

Meld deg på Helsefagarbeider

Barne- og ungdomsarbeider

Barne- og ungdomsarbeider er utdanningen for deg som liker å arbeide med barn og unge.  Du kan jobbe med barn og ungdom i barnehager, barneparker, skoler, skolefritidsordninger, fritidsklubber og kommunale etater. Barne- og ungdomsarbeidere arbeider sammen med kolleger og foresatte. De planlegger og gjennomfører pedagogiske tilbud for å stimulere til vekst og utvikling der målet er å veilede barn og unge til å ta ansvar for sitt eget liv. Studiet består av de tre nettkursene Kommunikasjon og samhandling, Helsefremmende arbeid og Yrkesutøvelse. Til sammen dekker de teorien i Barne- og ungdomsarbeider etter læreplankode BUA3-01.

Meld deg på Barne- og ungdomsarbeider

Kokk

Kokk er et nettstudium for praksiskandidater med tre kurs som til sammen dekker teorien i KokkfagetNooA Videregående skole: Råvarer og produksjon, Menylære og Hygiene, kvalitetssikring og miljø i kokkfaget.

Kokker arbeider med å sette opp menyer, planlegge innkjøp, velge ut råvarer, tilberede mat og gjør den klar for servering. De kan få jobb på restaurant, kafe, kantine og storkjøkken. Mange arbeider også innen dagligvarehandelen, næringsmiddelindustrien, forsvaret, helsesektoren eller offshorsektoren.

Servitør

Servitørfaget er utviklet for voksne mennesker som vil ta fagbrev som praksiskandidat og lære mer om mat, drikke, servering, hygiene, salg og service. Servitørfaget på NooA videregående skole dekker kursene teorien i faget etter læreplanen for SER3-01. Studiet består av de tre nettkursene:

  • Drikke, mat og servering
  • Salg og service i servitørfaget
  • Hygiene, kvalitetssikring og miljø i servitørfaget

Servitører tar imot bestillinger, serverer mat og gjør sitt beste for at hver enkelt gjest skal trives. Som servitør skal du sørge for at gjestene er fornøyd og får den servicen de forventer.

Logistikkoperatør

Logistikkoperatør består av to kurs som tilsammen dekker teorien i Logistikkfaget etter læreplankode LOG3-01 med de to hovedområdene Eksternlogistikk og Internlogistikk og lagerhold. Du velger selv om du vil melde deg på et kurs av gangen eller begge kursene samlet. Målet med studiet er å gi teoretisk kunnskap om de ulike fagområder som logistikkoperatøren vil møte i sitt daglige arbeid.

 

Kort om Privatisten og Studentlappen

Privatisten er en møteplass som gjør det mulig for elevene på NooA videregående skole å få kontakt med hverandre på tvers av fag og studieretninger. Her kan naturfagelevene få kontakt med dem som tar både matematikk, historie og sosialkunnskap. I tillegg får de tilgang til råd og tips rundt forberedelser og påmeldinger til eksamen.

Studentlappen er et tilbud til deg som vil lære studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som kan gjøre deg til en bedre student. Det fokuserer på digitale verktøy som hjelper deg å planlegge studiene, konsentrere deg og huske det du har lært. Det inneholder også nyttig informasjon om hvordan du kan skrive, lagre og organisere materiale du bruker i studiene dine. Kurset gir også en innføring i læringsfilosofien, tjenestene og oppgavetypene som du vil møte på Campus NooA.

 

Ja takk! Send meg mer informasjon om Yrkesfag på NooA Videregående skole.

 

Se alle våre studier i yrkesfag på videregående skole:

aktivitør, byggdrifter, helsefagarbeider, barne-og ungdomsarbeider, kokk, servitør, logistikkoperatør, portør, salgsmedarbeider , kontor- og administrasjonsmedarbeider, reiselivsmedarbeider eller resepsjonist.

Finn ditt kurs og start i dag. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere.