Start yrkesfag på NooA videregående skole i dag.

Det er aldri for sent å fullføre videregående skole! Trenger du å fullføre eller forbedre noen yrkesfag for å få drømmejobben?

Videregående skole

Ja takk! Send meg mer informasjon om Yrkesfag på NooA Videregående skole.

 

Les kursbeskrivelsene i yrkesfag ved å klikke på bildene.

 

 

 

 

 

 

 

Lånekassen

Yrkesfag i lånekassen

Yrkesfagene på NooA videregående skole er godkjent for lån og stipend i Lånekassen. De gir støtte til utdanninger som omfatter minst 50 % av et fulltidsstudium. Du må ha minst 490 studietimer på yrkesfag for å få støtte til et helt skoleår. Du kan også få støtte for mindre enn et skoleår om du tar færre enn 490 årstimer.

 

Studier i yrkesfag

Du kan velge mellom alle våre studier og kurs innen yrkesfag:

Yrkesfagene er for deg som vil ha

Alle som melder seg på kurs ved NooA Videregående skole får gratis tilgang til Privatisten og Studentlappen.

 

Hos oss kan du starte på skolen når du vil, få studielån, studere mens du jobber og gå opp til eksamen som privatist. Du får tilgang til kurset i 365 dager fra den dagen du melder deg på.

Klarer du å finne konkurrerende nettkurs med fri oppstart som selges til bedre priser? Da får du vårt Gavekort for læring (kr 300) ved å sende dokumentasjon til post@nooa.no

Eksamen i yrkesfag

Du må selv melde deg opp til eksamen ved Privatistkontoret i hjemfylket ditt, eller via www.privatistweb.no. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året ved videregående skoler.

Frister for oppmelding er vanligvis 5. -15. januar for eksamen til sommeren og 5. – 15. september for eksamen til jul. Eksakt dato får du ved å kontakte fylkeskommunen. Eksamensavgiften for privatisteksamen fastsettes i statsbudsjettet.

Lag din egen bruker slik at du kan logge deg på Campus NooA og motta nyheter om våre nettkurs og nettstudier:

Få din egen bruker på Campus NooA

 

Kort om våre tilbud innen yrkesfag

Byggdrifterfaget

Byggdrifterfaget utvikles i samarbeid med Fagakademiet. En byggdrifter, også kalt vaktmester eller driftsoperatør, drifter og vedlikeholder lokaler, inventar og utstyr i et bygg. Byggdrifteren tar seg av vedlikehold og mindre reparasjoner, mens andre fagfolk tar seg av større problemer ved bygg og anlegg. Studiet består av fem nettkurs som tilsammen dekker teorien i Byggdrifterfaget etter læreplankode BDR3-01 med de to hovedområdene; Drift og vedlikehold og Bransjelære.

Meld deg på Byggdrifterfaget

 

Helsefagarbeider

Helsefagarbeider er utdanningen for deg som er glad i mennesker, ønsker å ta fagbrev som Helsefagarbeider og som har lang praksis innen helsearbeid. Yrkestittelen helsefagarbeider erstatter titlene hjelpepleier og omsorgsarbeider. En helsefagarbeider gir praktisk hjelp, pleie og omsorg til mennesker som for eksempel trenger hjelp til personlig hygiene, klesskift, måltider, innkjøp og bruk av tekniske hjelpemidler. Som helsefagarbeider jobber du med mennesker i alle aldre og i ulike livssituasjoner. Det kan være barn, voksne og eldre med ulike funksjonshemminger, sykdommer, eller behov for rehabilitering. Studiet består av de tre nettkursene Kommunikasjon og samhandling, Helsefremmende arbeid og Yrkesutøvelse. Til sammen dekker de teorien i Helsefagarbeider etter læreplankode HEA3-02.

 

Meld deg på Helsefagarbeider

Barne- og ungdomsarbeider

Barne- og ungdomsarbeider er utdanningen for deg som liker å arbeide med barn og unge.  Du kan jobbe med barn og ungdom i barnehager, barneparker, skoler, skolefritidsordninger, fritidsklubber og kommunale etater. Barne- og ungdomsarbeidere arbeider sammen med kolleger og foresatte. De planlegger og gjennomfører pedagogiske tilbud for å stimulere til vekst og utvikling der målet er å veilede barn og unge til å ta ansvar for sitt eget liv. Studiet består av de tre nettkursene Kommunikasjon og samhandling, Helsefremmende arbeid og Yrkesutøvelse. Til sammen dekker de teorien i Barne- og ungdomsarbeider etter læreplankode BUA3-01.

Meld deg på Barne- og ungdomsarbeider

 

Salg, service og sikkerhet Vg2 er studiet for deg som ønsker fagbrev som kontor- og administrasjonsmedarbeider, salgsmedarbeider (tidligere butikk) eller sikkerhetsmedarbeider (tidligere vekter). Kursene gir deg økt kunnskap om kundebehandling, markedsføring, økonomi og sikkerhet, og åpner dermed dørene til mange spennende yrker. Opplæringen skal utvikle kompetanse i praktisk salg og bruk av digitale redskaper. Den skal gi kunnskap om hvordan ulike markeder fungerer og endrer seg over tid. Videre skal opplæringen bidra til å gi kunnskaper om planlegging, forebyggende sikkerhetsarbeid, relevant regelverk, etiske normer, og administrative arbeidsoppgaver.

Meld deg på Salg, service og sikkerhet Vg2

 

Reiseliv Vg2 bygger på Service og samferdsel Vg1. Dette er studiet for deg som ønsker fagbrev som reiselivsmedarbeider eller resepsjonist. Det er altså studiet for deg som for eksempel vil arbeide i reise- og bookingbyråer, turoperatører, event- og attraksjonsbedrifter, turistkontorer, flyselskaper, cruiseselskaper, passasjerskip, fergerederier, hoteller og andre overnattingsbedrifter. Studiet består av de tre nettkursene Etablering og drift, Salg og markedsføring og Vertskapsrollen. Til sammen dekker de teorien i Reiseliv Vg2 etter læreplankode RLV2-01. Kursene gir deg økt kunnskap om service og kundebehandling i reiselivsbransjen.

Meld deg på Reiseliv Vg2

 

Kort om Privatisten og Studentlappen

Privatisten er en møteplass som gjør det mulig for elevene på NooA videregående skole å få kontakt med hverandre på tvers av fag og studieretninger. Her kan naturfagelevene få kontakt med dem som tar både matematikk, historie og sosialkunnskap. I tillegg får de tilgang til råd og tips rundt forberedelser og påmeldinger til eksamen.

Studentlappen er et tilbud til deg som vil lære studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som kan gjøre deg til en bedre student. Det fokuserer på digitale verktøy som hjelper deg å planlegge studiene, konsentrere deg og huske det du har lært. Det inneholder også nyttig informasjon om hvordan du kan skrive, lagre og organisere materiale du bruker i studiene dine. Kurset gir også en innføring i læringsfilosofien, tjenestene og oppgavetypene som du vil møte på Campus NooA.

 

Ja takk! Send meg mer informasjon om Yrkesfag på NooA Videregående skole.

 

Se alle våre studier i yrkesfag på videregående skole:

Byggdrifterfaget, Helsefagarbeider, Barne- og ungdomsarbeider, Salg, service og sikkerhet Vg2 og Reiseliv Vg2.

Finn ditt kurs og start i dag. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere.