Ta studiekompetanse på NooA videregående skole.

Det er aldri for sent å fullføre videregående skole! Trenger du studiekompetanse eller bedre karakterer for å komme inn på studiet du drømmer om? Trenger du å fullføre eller forbedre noen fag for å få drømmejobben?

Videregående skole

Les kursbeskrivelsene ved å klikke på bildene.

Kursene på Studiekompetanse

 

Ja takk! Send meg mer informasjon om studiekompetanse på NooA Videregående skole.

 

Se alle våre nettskoler:

Reiselivsskolen, Forfatterskolen, Lederskolen, Helseskolen, Kunstskolen og Videregående skole.

Finn ditt kurs og start i dag. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere.

Lånekassen

NooA Videregående skole er godkjent for studielån og stipend i Lånekassen. Les mer om lån og finansiering her.

 

Eksamen

Våre kurs på videregående skole forbereder til offentlig eksamen. Du må selv melde deg opp til eksamen via https://privatist.inschool.visma.no. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året ved videregående skoler.

Frister for oppmelding er vanligvis 15. januar – 1. februar for eksamen til sommeren og 1. – 15. september for eksamen til jul. Eksamensavgiften for privatisteksamen fastsettes i statsbudsjettet.

Lag din egen bruker slik at du kan logge deg på Campus NooA og motta nyheter om våre nettkurs og nettstudier:

Få din egen bruker på Campus NooA

 

Kort om våre tilbud innen studiespesialisering

Generell studiekompetanse

Trenger du studiekompetanse eller bedre karakterer for å komme inn på studiet du drømmer om, er dette tilbudet for deg! Med generell studiekompetanse, kan du søke opptak til de fleste studier ved universiteter og høyskoler. For å komme inn på et studium, må du også ha karakterer som er gode nok.

Er du over 23 år og mangler studiekompetanse? Da kan du ta generell studiekompetanse etter 23/5 regelen.

Påbygging til generell studiekompetanse

Vg3 påbygging til generell studiekompetanse for yrkesfaglige utdanningsprogram er for deg som har tatt yrkesfag og trenger generell studiekompetanse for å komme inn på høyere utdanning. For å ta påbygging til generell studiekompetanse må du ha enten ha fullført og bestått Vg1 og Vg2 fra et yrkesfaglig utdanningsprogram, eller oppnådd yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev).

Studiet inneholder til sammen ha 701 timer opplæring i fellesfagene (Norsk, Naturfag, Matematikk, Historie og Kroppsøving) og 140 timer programfag (Sosiologi og sosialantropologi) fra utdanningsprogram for studiespesialisering.

Studiekompetanse for fagarbeidere

Har du fagbrev? Da trenger du kun disse fire fagene for å få generell studiekompetanse: norsk, naturfag, matematikk og historie.

 

Kort om Privatisten og Studentlappen

Alle som melder seg på kurs ved NooA Videregående skole får gratis tilgang til Privatisten og Studentlappen.

Privatisten er en møteplass som gjør det mulig for elevene på NooA videregående skole å få kontakt med hverandre på tvers av fag og studieretninger. I Privatisten får du tilgang til råd og tips rundt forberedelser og påmeldinger til eksamen.

Studentlappen gir en innføring i bruk av verktøyene på nettskolen, informasjon om planlegging og gjennomføring av studiet ditt og en gjennomgang av studieteknikker du kan ha nytte av som nettstudent.