Ta studiekompetanse på NooA videregående skole.

Det er aldri for sent å fullføre videregående skole! Trenger du studiekompetanse eller bedre karakterer for å komme inn på studiet du drømmer om? Trenger du å fullføre eller forbedre noen fag for å få drømmejobben?

Videregående skole

Les kursbeskrivelsene ved å klikke på bildene.

Kursene på Studiekompetanse

 

Ja takk! Send meg mer informasjon om studiekompetanse på NooA Videregående skole.

 

Se alle våre nettskoler:

Reiselivsskolen, Forfatterskolen, Lederskolen, Helseskolen, Kunstskolen og Videregående skole.

Finn ditt kurs og start i dag. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere.

Lånekassen

NooA Videregående skole er godkjent for studielån og stipend i Lånekassen. Les mer om lån og finansiering her.

Videregående skole - studiekompetanse

Klarer du å finne konkurrerende nettkurs med fri oppstart som selges til bedre priser? Da får du vårt Gavekort for læring (kr 300) ved å sende dokumentasjon til post@nooa.no

Da kan du velge mellom våre kurs innen:

Alle som melder seg på kurs ved NooA Videregående skole får gratis tilgang til Privatisten og Studentlappen.

Hos oss kan du starte på skolen når du vil, få studielån, studere mens du jobber og gå opp til eksamen som privatist. Du får tilgang til kurset i 365 dager fra den dagen du melder deg på.

Eksamen

Du må selv melde deg opp til eksamen ved Privatistkontoret i hjemfylket ditt, eller via www.privatistweb.no. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året ved videregående skoler.

Frister for oppmelding er vanligvis 15. januar – 1. februar for eksamen til sommeren og 1. – 15. september for eksamen til jul. Eksamensavgiften for privatisteksamen fastsettes i statsbudsjettet.

Lag din egen bruker slik at du kan logge deg på Campus NooA og motta nyheter om våre nettkurs og nettstudier:

Få din egen bruker på Campus NooA

 

Kort om våre tilbud innen studiespesialisering

Generell studiekompetanse

Trenger du studiekompetanse eller bedre karakterer for å komme inn på studiet du drømmer om, er dette tilbudet for deg! Med generell studiekompetanse, kan du søke opptak til de fleste studier ved universiteter og høyskoler. For å komme inn på et studium, må du også ha karakterer som er gode nok.

Er du over 23 år og mangler studiekompetanse? Da kan du ta generell studiekompetanse etter 23/5 regelen.

Påbygging til generell studiekompetanse

Vg3 påbygging til generell studiekompetanse for yrkesfaglige utdanningsprogram er for deg som har tatt yrkesfag og trenger generell studiekompetanse for å komme inn på høyere utdanning. For å ta påbygging til generell studiekompetanse må du ha enten ha fullført og bestått Vg1 og Vg2 fra et yrkesfaglig utdanningsprogram, eller oppnådd yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev).

Studiet inneholder til sammen ha 701 timer opplæring i fellesfagene (Norsk, Naturfag, Matematikk, Historie og Kroppsøving) og 140 timer programfag (Sosialkunnskap) fra utdanningsprogram for studiespesialisering.

Kort om Privatisten og Studentlappen

Privatisten er en møteplass som gjør det mulig for elevene på NooA videregående skole å få kontakt med hverandre på tvers av fag og studieretninger. Her kan naturfagelevene få kontakt med dem som tar både matematikk, historie og sosialkunnskap. I tillegg får de tilgang til råd og tips rundt forberedelser og påmeldinger til eksamen.

Studentlappen er et tilbud til deg som vil lære studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som kan gjøre deg til en bedre student. Det fokuserer på digitale verktøy som hjelper deg å planlegge studiene, konsentrere deg og huske det du har lært. Det inneholder også nyttig informasjon om hvordan du kan skrive, lagre og organisere materiale du bruker i studiene dine. Kurset gir også en innføring i læringsfilosofien, tjenestene og oppgavetypene som du vil møte på Campus NooA.