Servitørfaget.

Servitørfaget er utviklet for voksne mennesker som vil ta fagbrev som praksiskandidat og lære mer om mat, drikke, servering, hygiene, salg og service.

Servitørfaget på NooA videregående skole dekker kursene teorien i faget etter læreplanen for SER3-01. Studiet består av de tre nettkursene:

  • Drikke, mat og servering
  • Salg og service i servitørfaget
  • Hygiene, kvalitetssikring og miljø i servitørfaget

Du kan ta kursene i Servitørfaget samlet eller hver for seg.

 

Meld deg på 3 kurs for kr 17 900

Arbeidsoppgaver

Servitøren tar imot bestillinger, serverer mat og gjør sitt beste for at hver enkelt gjest skal trives. Som servitør skal du sørge for at hver enkelt gjest er fornøyd og får den servicen han eller hun forventer.

Vanlige arbeidsoppgaver for en servitør:

  • ta imot bestillinger og gi bestillingene videre til kjøkkenet
  • servere gjestene
  • svare på spørsmål om menyen, om drikkevarer og andre ting gjestene lurer på
  • rydding og oppdekking av serveringslokalet

En servitør må ha gode kunnskaper om mat og drikke som serveres, og vite hva slags drikke som bør kombineres med ulike matretter for at måltidsopplevelsen skal bli best mulig.

Som servitør må du også ha god kunnskap om regelverket som gjelder innen blant annet hygiene.

Dette yrket innebærer ofte mye skiftarbeid og sene arbeidskvelder.

Som servitør må du være serviceinnstilt og glad i å omgås mennesker. Du må kunne takle et stort arbeidspress og uforutsette hendelser. Servitøren samarbeider tett med bartenderen, hovmesteren og kokken.

Jobbmuligheter for servitører

Servitører arbeider på restauranter, kafeer, hoteller, puber, barer, selskapslokaler, nattklubber og cruiseskip. De kan få jobb både i Norge og utlandet.

Bonuskurs

Studentlappen og Privatisten

Alle som tar Servitørfaget får gratis tilgang til Studentlappen og Privatisten.

Studentlappen er et nettkurs i studieteknikk som tar for seg studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som kan gjøre deg til en bedre nettstudent.

Privatisten kan du få tips, hjelp og svar på spørsmål om forberedelse og påmelding til eksamen som privatist.

 

Ja takk! Send meg mer informasjon om Servitørfaget.

 

Lånekassen

Studielån

Servitørfaget på NooA er godkjent for studielån og stipend i Lånekassen. Kursene tilsvarer 477 studietimer og kan gi rett til 50 % støtte i ni måneder.

Les mer om finansiering av nettstudier.

Vil du ha fagbrev og bli servitør?

Har du praktisk erfaring, men mangler formell kompetanse? Da kan fagbrev i Servitøfaget være noe for deg!

Å få formalisert sin kompetanse er å investere i egen fremtid. Meld deg på – vi hjelper deg mot målet om å få fagbrev i Servitørfaget!

Praksiskandidater i Servitørfaget

Kursene er for praksiskandidater  som vil ha fagbrev i servitørfaget.

Praksiskandidater: studenter som har mer enn fem års relevant praksis kan ta den yrkesteoretiske eksamenen (SER3102)  og deretter melde seg opp til og avlegge fagprøven.

Eksamen i Servitørfaget

Skriftlig, tverrfaglig eksamen (SER3102), 5 timer. Du må selv melde deg opp til eksamen via www.privatistweb.no. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året ved videregående skoler. Les mer på våre eksamenssider.

Læremidler i Servitørfaget

Alle læremidlene inngår i prisen:

  • Drikke, mat og servering: Nettsider med oppgaver for NooA videregående skole: Stig Lieberg 2020.
  • Salg og service i servitørfaget: Nettsider med oppgaver for NooA videregående skole: Stig Lieberg 2020.
  • Hygiene, kvalitetssikring og miljø i servitørfaget: Nettsider med oppgaver for NooA videregående skole: Stig Lieberg 2020.

Kort om kursene i Servitørfaget

Kursene i Servitørfaget

Servitørfaget består av tre kurs. Du kan melde deg på et kurs av gangen eller begge kursene samtidig.

Drikke, mat og servering

Kurset handler om klargjøring av lokaler, oppdekking, behandling, ferdigstilling, tilberedning og servering av mat og drikke. Det omfatter også spesialkost og ulike kulturers matskikker. Klargjøring av bar, miksing og presentasjon av drinker står sentralt. Ressursutnyttelse og arbeidsteknikker inngår.

Salg og service

Kurset handler om markedsføring, salg, service, kommunikasjon og profesjonell gjestebehandling. Matglede og mersalg står sentralt.

Hygiene, kvalitetssikring og miljø i bransjen

Kurset handler om mattrygghet i alle ledd, fra varemottak til anretning og servering av måltider. Det omfatter også gjeldende regelverk og kvalitetsstyringssystemer med vekt på produksjonshygiene, næringsmiddelhygiene og personlig hygiene.

Det handler også om organisering, arbeidsforhold, bedriftens krav til økonomisk resultat, service, samarbeid og kommunikasjon. Det omfatter også etikk, helse, miljø og sikkerhet og relevant regelverk.

 

Andre yrkesfag på NooA videregående skole

 

Lag din egen bruker slik at du kan logge deg på Campus NooA og motta nyheter om våre nettstudier:

Få din egen bruker på Campus NooA

NooA har også teorikursene for praksiskandidater som ønsker å ta fagbrev i kokkfaget