Nettskolen NooA
  • Start når du vil på NooAs 100 nettkurs
    • Videregående skole
      • Studiekompetanse
      • Yrkesfag
    • Språkkurs
    • Populære kurs
    • Forfatterskolen
    • Reiselivsskolen
    • Lederskolen
    • Helseskolen
    • Kunstskolen
    • Courses in English
      • Writing Courses
    • Danske kursbeskrivelser
    • Svenske kursbeskrivelser
    • Gode tilbud
  • Om NooA
    • Menneskene
    • Blogg om nettkurs
    • Bli kursleverandør
    • Språkene
Bli student
Logg inn - Prøv NooA gratis
Sign In
Reset Password
Råvarer og produksjon
Råvarer og produksjon
Pris: kr 6900
Lærer: Stig Lieberg
Innsendinger: 4
Studietimer: 140
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja

Meld deg på og start nå

Råvarer og produksjon.

Råvarer og produksjon inngår i Kokkfaget på NooA Videregående skole.

Kurset handler om behandling og utnyttelse av råvarer og hel- og halvfabrikater. Råvarenes egenskaper og bruksområder står sentralt. Hovedområdet omfatter også planlegging av måltider med vekt på smaksopplevelse, sensorikk, estetikk, ernæring og økonomi. Arbeidsteknikker, produksjonsmetoder og oppbevaring, god ressursutnyttelse og effektiv og økonomisk drift inngår.

Meld deg på

Ja takk! Send meg mer informasjon om nettkurset Råvarer og produksjon

Spør oss om NooAs nettkurs

Fyll ut skjemaet

Din privatlærer i Råvarer og produksjon: Stig Lieberg

Stig Lieberg

Stig Lieberg.

Stig Lieberg er kursutvikler og nettlærer i kokkfaget og servitørfaget på NooA videregående skole.

Han har vært kokkelærling på Grand Hotel og kokk på Bristol Hotel i Oslo. Kjøkkensjef på Sjøloftet i Brevik og Tollboden i Kragerø. Han har også vært ferskvaresjef på Meny og faglærer i restaurant og matfag på videregående skole.

Han driver nå Nordraak matverksted i Kragerø og forteller dette om hvordan interessen for faget oppsto:

Det hele startet, tror jeg, da jeg var med mamma på delikatessebutikken på torvet i Kragerø. Jeg var kanskje 7-8 år. Jeg husker det enda, de gode luktene, de flotte fatene, kølappen, og ikke minst smaken av nylaget italiensk salat.

Min første oppskrift fant jeg hjemme i en håndskrevet kokebok. Det var en utrolig mestringsfølelse da jeg serverte pannekaker for første gang. Ubeskrivelig.

Mye av inspirasjonen kommer hjemmefra og senere fra min tid på ærverdige Grand Hotel- og Hotel Bristol i Oslo. Dette førte meg videre på en spennende mat- og vinreise.

Det var etter at jeg kom hjem til Kragerø i 1999, og var så heldig å få være med å etablere Tollboden Restaurant sammen med Andreas Tanberg, at jeg virkelig fikk øyne opp for hva som skulle til for å skape ekte matglede.

Stig Lieberg

 

Varighet: Du starter når du vil og får tilgang til kurset i 180 dager fra den dagen du melder deg på. Tilgangstiden kan forlenges.

Studiebelastning: 140 årstimer

Pris: Kurset koster kr 6900

Finansiering

NooA Videregående skole er godkjent for studielån og stipend i Lånekassen. Les mer om lån og finansiering her.

Fagorganisert?
LO organiserte kan søke stipend. Du finner søknadsskjema blant annet på disse nettstedene: LO utdanningsfond, Fagforbundet og Handel og Kontor.

Læremidler

Alle læremidlene inngår i kursprisen: Råvarer og produksjon: Nettsider med oppgaver for NooA videregående skole. Stig Lieberg, 2020.

Målgruppe

Kurset passer for deg som har allsidig praksis fra arbeid innenfor kokkefaget og som ønsker å ta fagbrev som praksiskandidat.

Krav til forkunnskaper

Opptakskrav er fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør minst ha skrifltige og muntlige ferdigheter på nivå med norsk B1.

Tilbakemeldinger og kursbevis

Råvarer og produksjonHver studieenhet har en innsendingsoppgave som læreren kommenterer og vurderer. Når alle innsendingene er bestått, vil du få tilgang til et elektronisk kursbevis. Kursbeviset har sitt eget symbol som vist i bildet og din egen nettadresse. Om du vil, kan du for eksempel dele det med andre på Facebook og LinkedIn.

Les mer om elektroniske kursbevis.

Eksamen

Skriftlig, tverrfaglig eksamen (KOK3102), 5 timer. Du må selv melde deg opp til eksamen som privatist. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året ved videregående skoler. Les mer på våre eksamenssider.

Frister for oppmelding er vanligvis 15. -30. januar for eksamen til sommeren og 1. – 15. september for eksamen til jul. Eksamensavgiften for privatisteksamen fastsettes i statsbudsjettet.

Kursbeskrivelse

Kurset er delt opp i følgende studieenheter:

  1. Råvarer
  2. Produksjon
  3. Grunnleggende tilberedningsmetoder
  4. Menylære

Hver studieenhet består av:

  • Kompetansemål fra læreplanen
  • Tekst om emnet
  • Tankedelingsoppgaver der du kan dele dine tanker med andre studenter
  • Innsendingsoppgave som karaktersettes og kommenteres av lærer

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne:

  • planlegge, gjennomføre, vurdere og dokumentere tilberedning av mat på ulike typer serveringssteder
  • planlegge og tilberede måltider med vekt på utseende, lukt, smak, konsistens, ernæring og økonomi
  • kvalitetsvurdere ferske råvarer, hel- og halvfabrikater og ferdige produkter
  • velge egnede råvarer og tilberedningsmetoder til ulike retter
  • rense, filetere og porsjonere fisk, beine ut og stykke opp kjøtt, vilt, fugl og fjærfe
  • bruke tilberedningsmetoder og oppbevaringsmåter som ivaretar råvarenes næringsinnhold og sikrer god ressursutnyttelse og økonomi
  • bruke håndverktøy, maskiner og utstyr og utføre daglig og periodisk vedlikehold av disse
    fremme kvalitet, effektivitet og produktivitet gjennom riktig arbeidsteknikk
  • bruke ny produksjonsteknologi
    foreta porsjonsberegning og produsere retter etter oppskrifter
  • lage og anrette kalde og varme retter med utgangspunkt i grunnleggende tilberedningsmetoder til ulike måltider og menyer
  • lage kraft, varme og kalde sauser og supper med utgangspunkt i grunnleggende tilberedningsmetoder
  • lage og anrette desserter og dessertsauser med utgangspunkt i grunnleggende tilberedningsmetoder
  • lage og anrette brød, småbrød, kaker og konditorvarer
  • lage retter med utgangspunkt i lokal, nasjonal og internasjonal tradisjon og kultur
    tilberede spesialkost ut fra gjestenes ønsker og behov
  • gjøre rede for de vanligste allergiske reaksjonene som kan følge av mat og drikke, og ta hensyn til dette i det daglige arbeidet
  • tilberede og emballere mat for catering
  • utføre servering og korrekt rydding ved gjestens bord

Lag din egen bruker for å logge deg på Campus NooA og motta nyheter om våre nettstudier:

Få din egen bruker på NooA


Kursene i kokkfaget er godkjent i Lånekassen

Kokk
Kokk
Pris: kr 17 900 for tre kurs
Lærer: Stig Lieberg
Innsendinger: 12
Studietimer: 477
Dager tilgang: 365
Lånekassen: Ja
Råvarer og produksjon
Råvarer og produksjon
Pris: kr 6900
Lærer: Stig Lieberg
Innsendinger: 4
Studietimer: 140
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
menylære
Menylære
Pris: kr 6900
Lærer: Stig Lieberg
Innsendinger: 3
Studietimer: 140
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
Hygiene, kvalitetssikring og miljø
Hygiene, kvalitetssikring og miljø
Pris: kr 6900
Lærer: Stig Lieberg
Innsendinger: 5
Studietimer: 197
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja

 

Du får også gratis tilgang til Privatisten og Studentlappen

Studentlappen
Studentlappen: Gratis nettkurs i studieteknikk for studenter på NooA Vgs

Veileder: Astrid de Mora
Innsendinger: 1
Privatisten
Privatisten: Gratis møteplass for studenter på NooA Vgs

Take the course to view this content

Nettkurs og nettstudier for deg - klikk på bildet og les kursbeskrivelsen

Matematikk p1 og P2
Matematikk P1 og P2
Pris: kr 9800
Lærer: Stein Kato Rafhaelsen
Innsendinger: 8
Studietimer: 224
Dager tilgang: 180
Lånekassen: 27 %
DMV-Pluss logo - matematikk for ungdomsskolen
DVM-Pluss
Pris: Gratis
Lærer: ingen
Hovedopplegg: 4
Dager tilgang: 30
Generell studiekompetanse
Generell studiekompetanse
Pris: kr 37 890 for 7 kurs
Innsendinger: 42
Studietimer: 1150
Dager tilgang: 365
Lånekassen: 100 %
Påbygging til generell studiekompetanse
Påbygging til generell studiekompetanse
Pris: kr 34 990 for 6 kurs
Innsendinger: 30
Studietimer: 840
Dager tilgang: 365
Lånekassen: 100 %
Fagbrev
Studiekompetanse for fagarbeidere
Pris: kr 26 600 for 4 kurs
Innsendinger: 24
Studietimer: 645
Dager tilgang: 365
Lånekassen: 78 %
Byggdrifterfaget
Byggdrifterfaget
Pris: kr 17 900 for 5 kurs
Lærer: Arnt E Jensen
Innsendinger: 26
Studietimer: 477
Dager tilgang: 365
Lånekassen: Ja
Internkontroll og kommunikasjon
Internkontroll og kommunikasjon
Pris: kr 4250
Lærer: Arnt E Jensen
Innsendinger: 5
Studietimer: 95
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
Ventilasjon og elektriske anlegg
Ventilasjon og elektriske anlegg
Pris: kr 4250
Lærer: Arnt E Jensen
Innsendinger: 6
Studietimer: 95
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
Varme og sanitæranlegg
Varme og sanitæranlegg
Pris: kr 4250
Lærer: Arnt E Jensen
Innsendinger: 6
Studietimer: 96
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
ENØK
ENØK
Pris: kr 4250
Lærer: Arnt E Jensen
Innsendinger: 4
Studietimer: 96
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
Barne- og ungdomsfag
Barne- og ungdomsfag
Pris: kr 17 900 for 3 kurs
Lærer: Janne Nessiøy
Innsendinger: 12
Studietimer: 477
Dager tilgang: 365
Lånekassen: Ja
Kroppsøving
Kroppsøving Vg3
Pris: kr 3990
Innsendinger: 2
Studietimer: 56
Dager tilgang: 180
Lånekassen: 7 %
Norsk Vg3
Norsk VG3
Pris: kr 8900
Lærer: Andrea Kjustad
Innsendinger: 7
Studietimer: 281
Dager tilgang: 180
Lånekassen: 34 %
Naturfag Vg3
Naturfag Vg3 påbygging
Pris: kr 6900
Lærer: Hanna Josie Nordgård
Innsendinger: 5
Studietimer: 84
Dager tilgang: 180
Lånekassen: 10 %
Sosialkunnskap
Sosiologi og sosialantropologi
Pris: kr 6990
Lærer: Allan Kristensen
Innsendinger: 4
Studietimer: 140
Dager tilgang: 180
Lånekassen: 17 %
Matematikk 2P-Y
Matematikk 2P-Y Påbygging
Pris: kr 6900
Lærer: Stein Kato Rafhaelsen
Innsendinger: 6
Studietimer: 140
Dager tilgang: 180
Lånekassen: 17 %
logo

NooA - Nordic open online Academy - nettskolen som følger din timeplan.

Finn ditt nettkurs og start i dag. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging.

Kontakt oss

E-post: post@nooa.no

Telefon: +47 64809002

Post: Kirkegata 7, 3770 Kragerø

Facebook

NooA - Nordic open online Academy

Org.nr: 998587883
Kontonr: 1503.28.74298
Vipps: #82814

Om NooA

Bli student

Om NooA

Bloggen

Menneskene

Intervjuer med lærere

Intervjuer med studenter

Nyheter

Presseomtale

Pedagogikk

Teknologi

Videregående skole

Studiekompetanse

Generell

Påbygging

For fagarbeidere

Spesiell

 

Yrkesfag

Byggdrifter

Helsefagarbeider

Barne- og ungdomsarbeider

Aktivitørfaget

Logistikkfaget

Kokkfaget

Servitørfaget

Portørfaget

Reiselivsfaget

Resepsjonsfaget

Kontor-og administrasjonsfaget

Salgsfaget

 

Alle kurs på videregående skole

Kursoversikt

Helseskolen

Forfatterskolen

Kunstskolen

Språkkurs

Norskkurs

Mattekurs

Reiselivsskolen

Lederskolen

Gode tilbud

Populære kurs

Møteplasser

Kurs på engelsk

Kurs på dansk

Kurs på svensk

Kurs under utvikling

Alle kurs

Tilby dine kurs på NooA

Vi har alt du trenger for å
utvikle, selge, markedsføre
og gjennomføre dine kurs
på nettet.

Kursene kan brukes i kombinertundervisning

Bli kursarrangør hos NooA - Kontakt oss

  • social-icon
  • social-icon
  • social-icon
  • social-icon
  • social-icon