Vgs Påbygging til generell studiekompetanse

NooA Videregående skole (vgs)

Denne artikkelen om NooA Vgs sendes ut via nyhetsbrevet til Tautdanning,no i desember.

Tenk deg en skole der du kan starte i dag og lære når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging. Forestill deg at vi utvikler en strømme-skole for alle som foretrekker strømme-TV.

På NooA vgs kan du starte når du vil, få studielån, studere mens du er i jobb og gå opp til eksamen som privatist. Du får tilgang til kursene i 365 dager fra du melder deg på.

Det er aldri for sent å fullføre vgs! Trenger du studiekompetanse eller bedre karakterer for å komme inn på drømmestudiet? Trenger du å fullføre eller forbedre noen fag for å få drømmejobben? På NooA vgs kan du velge mellom 50 forskjellige kurstilbud i studiespesialisering og yrkesfag:

Med generell studiekompetanse, kan du søke opptak til de fleste studier ved universiteter og høyskoler. For å komme inn på et studium, må du også ha karakterer som er gode nok. Er du over 23 år, kan du ta generell studiekompetanse etter 23/5 regelen.

Påbygging til generell studiekompetanse er for deg som har tatt yrkesfag og trenger generell studiekompetanse for å komme inn på høyere utdanning. Du må enten ha fullført og bestått Vg1 og Vg2 i et yrkesfag, eller ha oppnådd yrkeskompetanse (med eller uten fagbrev). Om du har fagbrev, trenger du bare norsk, naturfag, matte og historie.

yrkesfag

Veien til fagbrev kan være kortere enn du tror. For å ta fagbrev som praksiskandidat må du opparbeide deg fem års relevant praksis og bestå en tverrfaglig eksamen i programfagene før du kan gå opp til fagprøven. Når du består fagprøven, får du fagbrev. På NooA kan du bli praksiskandidat og ta fagbrev som Byggdrifter, Helsefagarbeider eller Barne- og ungdomsarbeider. Du kan også ta programfagene i Reiseliv Vg2, Service og samferdsel Vg1 og Salg, service og sikkerhet Vg2.

 

 

 

praksiskandidat-1-600x288

 

privatisten-420x278

Privatisten kan du møte studentene i andre fag på NooA vgs. Om du studerer naturfag kan du for eksempel få kontakt med dem som tar både matematikk, historie og sosialkunnskap. I tillegg får du råd og tips om forberedelser og påmeldinger til eksamen.

 

 

 

studentlappenmobil400Studentlappen er et tilbud til deg som vil lære studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som gjør deg til en bedre student. Det fokuserer på verktøy som hjelper deg å planlegge studiene, konsentrere deg og huske det du har lært. Det inneholder også nyttig informasjon om hvordan du kan skrive, lagre og organisere materiale du bruker i studiene dine. Kurset gir også en innføring i læringsfilosofien, tjenestene og oppgavetypene du møter på NooA.

 

 

 

Åtte av ti kursdeltakere på NooA er enten svært fornøyd eller fornøyd med kurset og læreren sin!

Les mer om økonomi og finansiering av nettstudier.

Fem ting du ikke trenger på NooA vgs:

fem-ting

Reiselivsskolen | Forfatterskolen | Lederskolen | Helseskolen | Kunstskolen | Videregående skole

Nordic open online Academy www.NooA.no +47 911 36 179
Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging.

nooa-logo

 

 


Yrkesfag på NooA Vgs


Studiefag på NooA Vgs