Tusen brukerei 20 land - NooA har blitt en internasjonal nettskole

Internasjonal nettskole

Internasjonal nettskole med 1000 brukere i 20 land

I mai 2015 nådde vi en betydelig milepæl da bruker nummer 1000 registrerte seg på Campus NooAs læringsportal. Vi er i ferd med å bli en internasjonal nettskole med brukere fra alle de 20 landene som representeres med flagg i bildet. Flaggene vises i alfabetisk rekkefølge fra øverst til venstre: Angola, Australia, Brasil, Danmark, Grønland, Hellas, India, Italia, Kypros, Latvia, Nederland, Norge, Portugal, Spania, Storbritannia, Sverige, Thailand, Tyrkia, Tyskland og USA.

Neste milepæl, som vi håper å få på plass i løpet av året, er å få 100 kurs i vår kurskatalog. Katalogen inneholder allerede over 90 kurs som vi har utviklet i samarbeid med våre partnere.

For å markere milepælen som allerede er nådd, oppfordret vi noen av våre brukere i utlandet til å sende oss en uttalelse om å være nettstudent i utlandet. Her er uttalelsene vi fikk på norsk og engelsk fra Angola, Italia, Tyskland, Thailand, Danmark, Portugal og Latvia.

Rita Fjellgaard Elde tar Næringslivsetikk i Angola

Det er første gang jeg er såkalt nettstudent. I slutten av februar i år, startet jeg på kurset Næringslivsetikk og Samfunnsansvar. Det er et spennende fagområde, lærerikt og kan absolutt anbefales.

Jeg bor for tiden i Luanda, Angola. Selv om avstanden til Norge er stor, er jeg kun et tastetrykk unna for å få kontakt og innspill fra andre som studerer. Det er veldig inspirerende og positivt. Jeg synes NooA har et godt studieopplegg, det er informativt og har god struktur. Ved spørsmål eller uklarheter er lærerne raske med å gi tilbakemelding. Som nettstudent kan jeg legge opp studiet etter hva som passer meg. Fleksibilitet er bra men det krever også selvdisiplin.

Silje Mykkeltvedt startet påbyggingsfag i Tyskland

Silje MykkeltvedtJeg bor for tiden i Norge, men bodde i Bremen i Tyskland da jeg startet med studiene i august i fjor. Måtte flytte hjem fordi studiene tok mer av tid og penger enn jeg hadde regnet med, noe som for så vidt ikke var negativt men noe som jeg prioriterte mer enn jobb. Jeg har siden august tatt påbyggingsfag som jeg mangler for å få studiekompetanse, det vil si Norsk, Naturfag, Historie og Matte 2P-Y.

Jeg har hatt en positiv opplevelse og læring med NooA. Jeg synes lærerne er veldig flinke med å hjelpe til hvis det skulle være noe man står fast med. Jeg har alltid fått svar innen et par timer til en dag på mailene som jeg har sendt.

Det å studere på nettet i utlandet synes jeg var helt supert, for det første er det flott at det er mulig også fra andre land enn Norge og det andre at man har mulighet til å få støtte fra Lånekassen når man studerer i utlandet. Jeg vil absolutt anbefale NooA for andre som vil ta opp noen fag, forbedre karakterene eller lære noe helt nytt. Lærerne er flinke med å komme med konstruktiv kritikk, noe som gir meg motivasjon til å bli bedre og yte mitt beste.


Per Henriksen underviser i reiselivsfag fra Thailand

Per Henriksen1000 registrerte brukere på Campus NooA!

Det er fantastisk å være en del av en onlineskole som har vokst så kraftig siden starten høsten 2012. Jeg har utviklet kurset Reiselivsjournalist og delt utviklingen av kurset Reisefotograf med fotograf Kjetil Hasselgård, og er lærer ved begge kursene.

Alt skjer online fra her jeg bor i Thailand. Dette er en ubeskrivelig frihet, noe som også tas opp i kursene. Internett og moderne datateknologi gjør det fullt mulig nettopp å være grenseløs både som journalist og fotograf, to fag som er skapt for hverandre. I tillegg til å være lærer her ved Campus NooA er jeg online redaktør for www.reiseliv.no , www.GoAsia.no og www.ITBaktuelt.no . Kikk gjerne innom mitt fotoarkiv: www.reisejournalist.no.

Vi møtes online på Campus Nooa, en grenseløs skole.

Les også: Intervju med Reiselivsjournalisten og nettlæreren Per Henriksen


 

Nina Dahl følger Forfatterskolens skrivekurs i Danmark

Nina Dahl - tar skrivekurs på forfatterskolenGlæd dig.

Et online forløb på forfatterskolen.

En mulighed for dig der bor fjernt og isoleret, eller bare gerne vil arbejde hjemmefra.

Jeg er lærling i et mesterlæreforløb. Min vejleder er en mester i sit fag, litteraturen, og som en god mester, så vejleder han dig, gør dig opmærksom på en detalje og dens betydning. Der har været opgaver, hvor jeg var kørt fast, men hvor jeg virkelig fik den tid og hjælp, jeg havde brug for.

Jeg begyndte på et kursusforløb på forfatterskolen i januar 2015. Inden da havde jeg sendt 2 små historier på hver en side for ligesom at få en bedømmelse af, om jeg havde nogen evner.

Jeg fik et lille brev fra min lærer og nogen opmuntrende ord, der var en basis at arbejde videre på, men der skulle lige hjælp til et par ting.

Det har været mig en stor glæde at følge forfatterskolens kursus 1 og 2 samt Master Class. Ganske langsomt, metodisk og struktureret har jeg fået det ene stykke værktøj efter det andet til at arbejde med tekster. Jeg har lært at blive opmærksom på farver, på kulde og varme, på iagttagelsen, se på et billede, gå metodisk til værk, bruge det «Værktøj du har fået indtil nu». Senere på Master Class var det netop denne øvelse, der fik stor betydning for mig, at kunne arbejde med en detalje. Der har været mange flere værktøjer, som jeg har fået igennem dette forløb.

Glæd dig til at blive en ordets håndværker, at kunne tage det stykke værktøj i din litterære værktøjskasse, der  gør din person eller landskab til en sanselig oplevelse. Glæd dig!

Les mer om skrivekursene på Forfatterskolen.


Sarmite Pilate used the E-train course to promote e-learning in Latvia

The E-train courseSarmite Pilate broadend my knowledge and helped me to convinse the member organizations of Latvian Adult Education Association (LAEA) to use e-learning as an efective tool in their organizations.  Simple design of the webpage is friendly to user, feedback was timely and profesional.

With best regards
Sarmite Pilate
Director of Latvian Adult Education Association
www.laea.lv


Ana Gonçalves follows NooAs Drawing course from Portugal

Ana GonçalvesAs a Portuguese artist and student, I see Bodil Eide as one of the best teachers I have ever had. I absolutely trust her and trust the exercises. The Drawing course is wonderfully crafted and Bodil’s language is simple and clear, yet rich and full of (pertinent) content.

As for my own progression, I just wish I had more time to devote to the marvellous practice of Drawing. There’s no end for what one can learn and discover with the exercises and tools of this Drawing course. They can be practiced forever, their range of possibilities and applications is immense.

The pedagogical materials (videos with demonstrations, images, introductory lectures) are the most appropriate and resonant. (One of them has changed my life!… :-) )

Les også: Portugal-portrett: Portrett av en norsk nettlærer i Portugal med tegnekurs på norsk og engelsk.


Berardino Raimondo completed the GCMS Trading Diploma in Italy

Berardino Raimondo is an Italian online studentHi guys! I’m Be, an Italian student.

Did you know: the word «student» comes from the latin verb «studeo», which means ‘to desire something’, ‘to aspire to something’, ‘to be passionate about something’..

What surprised me here at NooA was this passion: you can breath it everywhere. And I felt immediately ‘at home’.

NooA has given me the privilege to study the GCMS Trading Diploma with Wayne Walker. This man is one of my best preferred heroes of all times. I can say many great things about him. If you read his book, «Trading Reality», you’ll see by yourself how in just one paragraph he could get to the heart of decades of academic studies on momentum strategies.

When I enrolled in the course, I overloaded him with a lot of questions. And he patiently answered them all, in a matter of few minutes. He furthered my learning with a lot of additional material. And he reviewed my final assignment during his free-time in the week-end. I’ve never seen a person such sincerely and altruistically committed to teaching.

All my final compliments to Morten, CEO of NooA. An extraordinary personality: keen, humble, rigorous and patient. But most of all I appreciated his visions and his efforts toward cooperative learning.

Additional reading: Forex online course: Interview with Wayne Walker


Scot EvansScott Evans received his GCSM Trading Diploma as an online student in Denmark

I am very happy to have found the online trading course to give me the possibility to learn how to trade. I did want to sign up for the actual classes but this was not a possibility for me at this time, so it was great to be able to do it online from home. It has been great to learn about trading and Wayne has been very good in responding and giving more advice by email. I would certainly recommend this course to someone interested in learning to trade.