Nettskolen NooA
  • Start når du vil på NooAs 100 nettkurs
    • Videregående skole
      • Studiekompetanse
      • Yrkesfag
    • Språkkurs
    • Populære kurs
    • Forfatterskolen
    • Reiselivsskolen
    • Lederskolen
    • Helseskolen
    • Kunstskolen
    • Courses in English
      • Writing Courses
    • Danske kursbeskrivelser
    • Svenske kursbeskrivelser
    • Gode tilbud
  • Om NooA
    • Menneskene
    • Blogg om nettkurs
    • Bli kursleverandør
    • Språkene
Bli student
Logg inn - Prøv NooA gratis
Sign In
Reset Password
Reiselivsjournalist
Reiselivsjournalist
Pris: kr 4875
Lærer: Henriksen
Innsendinger: 12
Studietimer: 120
Dager tilgang: 180

Meld deg på og start nå

Reiselivsjournalist.

Reiselivsjournalist er et av kursene på Reiselivsskolen.

Reiselivsjournalist er nettkurset for deg som vil skrive om og formidle inntrykk fra små og store reiser. Det gir også gode råd om hvordan du kan tjene penger på artikler. For deg som en sjelden gang ønsker å skrive en reiseartikkel, er kurset en trygg innføring i journalistikk og idéskaping. Det er også godt egnet for deg som ønsker å være mer aktiv, drive med reiselivsjournalistikk på heltid eller deltid, eller kanskje med informasjon i en reiselivsbedrift.

Meld deg på Reiselivsjournalist

Reiselivsskolen

Lærer i kurset Reiselivsjournalist: Per Henriksen

Per Henriksen - nettlærer på Campus NooA

Per Henriksen

Per Henriksen er lærer ved Reiselivsskolen. Han har også utviklet kursene Reisefotograf og Reiselivsjournalist.

Per Henriksen har jobbet som journalist i fire tiår, og reiselivsjournalist i nærmere 20 år. Han har hatt mange roller innen journalistikken, blant annet som fotojournalist i avis, ukepresse, fagpresse, bedriftsaviser, informasjonsaviser og Internett-publikasjoner. Han har også sittet på den andre siden av bordet, det vil si vært redaktør i flere fagpresseblader, bedriftsaviser og informasjonsaviser. I dag driver han blant annet nettstedene Reiseliv.no , GoAfrica-GoAsia  og Reisejournalist.no.

I intervjuet Reiselivsjournalisten. sier han blant annet dette om kursene sine:

– Det som er fantastisk i dag er at jeg sitter i Thailand og er lærer, og studentene kan sitte og jobbe hvor i verden de måtte befinne seg. Og vi samarbeider online, sier han og synes nettopp dette er drømmen om full frihet alle reiselystne har.

– Det har lenge vært en klar trend at flere og flere medier har reiselivsartikler. Og reiseliv er et bredt fagområde. Derfor var det naturlig for meg for fem-seks år siden å forfatte et grunnkurs i journalistikk, med reiseliv som utgangspunkt.

 

Per Henriksen

Studentuttalelser

Det beste med kurset

Kurset inneholder en sluttevaluering med spørsmålet: Hva var det beste med dette kurset?

Her er noen eksempler på deltakernes svar:

– Kurset er lærerikt og har definitivt gitt meg bedre kunnskap om reisejournalistikk.

– Det beste med dette kurset er at jeg har fått en innføring i forskjellige sjangre, og at jeg har blitt motivert til å fortsette å skrive fra mine reiser.

– Tilbakemeldingene fra læreren. Han gir kritikk der det trengs, og ros når det er fortjent. I tillegg til å gi gode vurderinger, kommer han også med konstruktive innspill på hva som kan gjøres bedre og hvordan en kan se på alternative løsninger. Han gjør dette på en måte som inspirerer og motiverer.

– Mange innleveringsoppgaver har gitt veldig god trening. Detaljert, kritisk vurdering av hver innlevering har gitt gode innspill å ta med videre. Gjennomgående konstruktiv kritikk og konstruktiv tone i all tilbakemelding.


 

Randi Grace Nilsberg har gjennomført kurset Reiselivsjournalist

Randi Grace Nilsberg  har sendt oss denne uttalelsen etter at hun gjennomførte kurset Reiselivsjournalist:

– Vi som liker å reise har ofte lyst til å dele opplevelsene med andre ved hjelp av tekst og bilder. Å rable ned noen ord for seg selv og vennene våre er én ting, men å skrive noe som selger er noe helt annet.  Dette kurset ga meg tips om hvordan en reiseartikkel skal bygges opp, hvordan selge den og hvordan man kan vinkle en fortelling slik at den blir interessant for flere. Dette var et kurs som ga enda mer skrivelyst!

Randi Grace Nilsberg

 

Caroline Engvik - nettstudent i reiselivsjournalistikk

Nettstudent i reiselivsjournalistikk

En nettstudents erfaringer med kurset reiselivsjournalistikk

Jeg har i rundt 1 ½ år gått på et reiselivsjournalistikkurs i regi av Per Henriksen og, etter hvert, Campus NooA. Målet har vært et ønske om å skrive reiseskildringer fra mine egne reiser, tips og nyttige råd i forbindelse med det å reise ute i den store verden.

Kurset har gitt meg en god forståelse av hva det betyr å reise og skrive, i tillegg til å gi meg et innblikk i hva som forventes i denne skrivebransjen. Jeg har fått en innføring og blitt bevisst på forskjellige sjangre.

Jeg synes det var veldig greit å gå på et nettkurs, og utnytte fleksibiliteten ved Campus NooA. Med tanke på jobb, reising og travelhet har fleksibiliteten vært passende for meg siden det har vært noen perioder hvor jeg ikke har fått skrevet noe.

Læreren i kurset har vært veldig imøtekommende når det gjelder tiden for innsendinger og kommet tilbake i grei tid etterpå med tilbakemeldinger.

Han har vært ærlig og kommet med gode tilbakemeldinger som var lett å forstå og å huske. Skrev jeg noe bra kommenterte han det i tillegg til å gi forslag til endringer. Men jeg følte noen ganger at jeg ikke fikk et svar når jeg hadde misforstått noe.

En ting jeg synes var litt synd var at jeg følte de fleste oppgavene vi fikk på dette kurset var veldig like. Den eneste forskjellen – etter å ha gått igjennom hver sjanger – var hvordan vi presenterte oss selv på starten av de artiklene vi skrev, hvordan vi solgte oss selv. Skjønner at det er viktig å ha en tydelig ”profil”, men det fikk meg til å miste litt motivasjon underveis.

Utenom dette har kurset gitt meg mye! Jeg føler meg mer sikker på hvilke sjangre jeg liker å skrive i, jeg vet mer om hvordan jeg bør uttrykke meg, og hvor tydelig og nøye jeg må være. Alt i alt har kurset gitt meg et godt inntrykk i reisejournalist-bransjen og jeg føler meg tryggere og mer sikker på hva jeg skal gjøre og hvor jeg skal begynne!

Er det noen som vurderer å gå på dette kurset som leser denne uttalelsen vil jeg anbefale dere å vurdere det nøye. Velger dere å melde dere på kurset kommer dere til å få en innføring og en forståelse av reisejournalistikk som dere ellers kanskje ikke vil få.

Caroline Engvik

 

Anonyme studenter anbefaler nettkurs

Anbefalinger av Reiselivsjournalist

”Kurset har lært meg å planlegge det jeg skal skrive istedenfor bare å skrive i vei og håpe det går bra.  Det har vært lærerikt å ”bli satt på plass” når jeg ikke er strukturert nok.  Det er dette som gjør at jeg utvikler meg fra å skrive godt nok for meg selv til å skrive godt nok for andre.»

«Det har også vært nyttig å lære mer om desking og oppbygging av en artikkel, samt det å skille mellom de ulike journalistiske sjangrene, og så forsøke seg på forskjellige skrivemåter.  Jeg har fått litt mer fokus på dette og en liten utfordring i det å velge en sjanger og deretter holde meg innenfor den.

En annen ting jeg likte var å få forslag til hvordan setninger og overskrifter kunne omskrives for å gjøres bedre.  Det er lett å lese seg blind på eget stoff og ikke se mulighetene for å formidle det akkurat samme, men på en bedre måte.

Av og til kunne jeg ha lyst til å skrive om en artikkel for å få nye kommentarer helt til den ble ”perfekt”.

Kvinnelig student

Kommentar til Studieenhet 5

”Dette synes jeg var en spennende oppgave. Jeg hørte om denne nyheten i et radiointervju hos NRK Vestfoldsendingen men fant ikke noe informasjon om dette på websiden til Torp. Jeg tok dermed kontakt med serviceavdelingen og fikk veldig relevant tilbakemelding. Samtidig spurte jeg dem om hvorfor dette ikke lå som en sak på førstesiden på lufthavnens webside. Jeg antar at når jeg, som faktisk viste hva jeg lette etter, slet med å finne informasjon om ordningen antar jeg at reisende som ikke har hørt om dette dermed neppe vil finne informasjonen. De sendte kommentaren videre til markedsavdelingen så de har nå lagt dette ut.  Dermed har både de og jeg fått nytte av dette lille arbeidet. ”

Kvinnelig deltaker

Kommentar til Studieenhet 1

Kursbrevet er bra, det går gjennom grunnleggende ting som er viktige, men som sikkert er kjent for de fleste som driver med journalistikk. Men kurset er vel også for helt ukjente på området. Uansett hva slags nivå man har jobbet på tidligere, er det greit å være seg bevisst om de ulike typer saker, hva som er reportasje, feature etc – og dette var en grei øvelse å ta med seg, i hvert fall med tanke på spesifikk reisejournalistikk som jeg ikke har jobbet med tidligere. Her fikk jeg i gang en tankeprosess om hva slags type saker jeg kan skrive om fra ulike steder.”

Kvinnelig deltaker

Kommentar til Studieenhet 2
”Jeg synes tipsene om manussjekk var nyttige og det er viktig at du understreker hva slags inntrykk man gir ved å presentere en tekst med masse skrivefeil.”

Kvinnelig deltaker

Kommentar til Studieenhet 3

”Jeg syns dette brevet var morsomt å jobbe med. Selve konseptet om å skulle organisere en brødtekst fra deg, var artig. Jeg likte å jobbe med det, og jeg håper det kommer flere slike oppgaver.

Jeg syns det er vanskelig å vite hvor godt jeg treffer når jeg jobber etter det du er ute etter, men jeg forsøkte i hvert fall så godt jeg kunne.

Og jeg syntes avslutningen var så bra. Den gled liksom videre inn i noe. Derfor valgte jeg å beholde den slik den var.

Grunnen til at jeg valgte den endelige tittelen slik jeg gjorde, var fordi jeg følte at hele artikkelen hele veien ga leseren et inntrykk av Jokkmokk som var eventyrlig.”

Kvinnelig deltaker

Kommentar til Studieenhet 5

”Dette synes jeg var en spennende oppgave. Jeg hørte om denne nyheten i et radiointervju hos NRK Vestfoldsendingen men fant ikke noe informasjon om dette på websiden til Torp. Jeg tok dermed kontakt med serviceavdelingen og fikk veldig relevant tilbakemelding. Samtidig spurte jeg dem om hvorfor dette ikke lå som en sak på førstesiden på lufthavnens webside. Jeg antar at når jeg, som faktisk viste hva jeg lette etter, slet med å finne informasjon om ordningen antar jeg at reisende som ikke har hørt om dette dermed neppe vil finne informasjonen. De sendte kommentaren videre til markedsavdelingen så de har nå lagt dette ut.  Dermed har både de og jeg fått nytte av dette lille arbeidet.”

Kvinnelig deltaker

Anbefalinger

Ja takk! Send meg mer informasjon om Reiselivsjournalist

Spør oss om NooAs nettkurs

Fyll ut skjemaet

 

Pris: NOK 4875

Varighet: Du får tilgang til kurset i 180 dager fra den dagen du melder deg på.

Læremidler som inngår i kursprisen: Reiselivsjournalist. Nettsider med oppgaver: Per Henriksen, 2013.

Læremidler som ikke inngår i kursprisen: Vi anbefaler at deltakerne leser følgende to bøker:

  • Historier om verden. Roy Krøvel og Kristin Skare Orgeret (red.) Cappelen Damm, 2012.
  • Å skrive for skjermen: innføring i nettjournalistikk. Martin Engebretsen. Cappelen Damm, 2002.

Målgruppe: Kurset har navnet Reiselivsjournalist, fordi vi har fokus på reiser, reiseopplevelser og reiseliv. Likevel kan dette kurset også brukes innenfor andre fagfelt. De journalistiske prinsippene er de samme. Kurset gir også godt grunnlag for deg som ønsker å jobbe med presseoppgaver eller informasjon innen reiselivsbedrifter.

Krav til kursdeltagere: Gode norskkunnskaper og høy aktivitet med praktiske øvelser.

ReiselivsjournalistKarakterer og kursbevis: Innsendingene og kurset bedømmes med Bestått/Ikke bestått. Når alle innsendingene er bestått, vil du automatisk få tilgang til et elektronisk kursbevis. Kursbeviset har sitt eget symbol som vist i bildet og din egen nettadresse. Om du vil, kan du for eksempel dele det med andre på Facebook og LinkedIn. Vi har fått tillatelse til å dele Yvette Solems kursbevis som et eksempel.

Kursbeskrivelse for Reiselivsjournalist

Det trengs ingen formell utdanning for å kunne virke som journalist i Norge, ei heller er tittelen beskyttet. Har du evner til å skrive artikler, er du fri til å bruke yrkestittelen journalist. Gjør du reiseliv til et spesialområde, kan du bruke tittelen reiselivsjournalist.

De som kan stoppe din karriere er enten deg selv, fordi du ikke har kunnskaper nok, eller redaktøren i mediene du henvender deg til. En erfaren redaktør ser umiddelbart om det du skriver er amatørarbeid, eller utført av en person med bakgrunn og erfaring som journalist. Erfaringen er det kun du selv som kan stå for. Dette kurset gir deg et grunnlag for å gå videre på veien som reiselivsjournalist. Kurset tar derfor opp vesentlige sider ved det å skrive artikler, presentere deg selv, og samarbeide med redaktører.

Du gjennomgår mange praktiske sider ved det å jobbe som journalist, blant annet kilder, manussjekk, innsamling av materiale, arkiv, oppbygging av forskjellige typer artikler, redigering, omgang med fakta osv.

Du får oversikt over norske medier, presseorganisasjoner, språkstøtte, opphavsrett m.m.

I løpet av kurset må du tenke ut ideer, lage reportasje, intervju, skrive en feature-artikkel og nyhet. Du lærer forskjellen på disse journalistiske uttrykksformene. Du får også god innføring i å drive som frilansjournalist, selge dine ideer m.m.

Kurset tar for seg det skrevne ord, både på trykk og for bruk på internett. Radio- og tv-journalistikk er ikke en del av dette kurset.

Kurset gir en innføring i journalistisk arbeid, med eksempler og arbeidsoppgaver, og består av de 12 studieenhetene som er listet opp nedenfor. Studieenhetene inneholder mange tankedelingsoppgaver, bloggoppgaver og innsendingsoppgaver som du får fyldige kommentarer til etter hvert som du leverer dem.

  1. Introduksjon til journalistikk
  2. Språk, ryddighet og planlegging
  3. Artikler
  4. Intervjuer
  5. Nyheter
  6. Featureartikler
  7. Reportasjer
  8. Manusdisposisjon
  9. Hobby eller yrke?
  10. Hvordan selge deg selv?
  11. Honorarer og medier
  12. Verktøy, organisasjoner og medlemskap

 

Lag din egen bruker for å logge deg på Campus NooA og motta nyheter om våre nettstudier:

Få din egen bruker på NooA


Kursene på Reiselivsskolen

Reiselivsmedarbeider
Reiselivsmedarbeider
Pris: kr 17 900 for 3 kurs
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 11
Studietimer: 477
Dager tilgang: 365
Lånekassen: Ja
Drift i reiselivsfaget
Drift i reiselivsfaget
Pris: kr 6900
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 5
Studietimer: 197
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
Salg- og markedsføring i reiselivsfaget
Salg og markedsføring i reiselivsfaget
Pris: kr 6900
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 3
Studietimer: 140
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
Resepsjonist
Resepsjonist
Pris: kr 17 900 for 3 kurs
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 12
Studietimer: 477
Dager tilgang: 365
Lånekassen: Ja
Service- og vertskapsrollen i reiselivsfaget
Service- og vertskapsrollen i reiselivsfaget
Pris: kr 6900
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 3
Studietimer: 140
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
Vertskapsrollen i resepsjonsfaget
Vertskapsrollen i resepsjonsfaget
Pris: kr 6900
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 4
Studietimer: 140
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
Salg i resepsjonsfaget
Salg i resepsjonsfaget
Pris: kr 6900
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 3
Studietimer: 140
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
Reiseliv i og ved vernede områder
Reiseliv i og ved vernede områder
Pris: kr 4900
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 0
Studietimer: 30
Dager tilgang: 180
Kalkulasjon og prissetting av reiselivsprodukter
Kalkulasjon og prissetting av reiselivsprodukter
Pris: kr 2300
Lærer: Lundbakken
Innsendinger: 1
Studietimer: 10
Dager tilgang: 180
Universell utforming i reiselivs- og opplevelsesbedrifter
Universell utforming i reiselivs- og opplevelsesbedrifter
Pris: kr 1490
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 0
Studietimer: 10
Dager tilgang: 180
Reisefotograf
Reisefotograf
Pris: kr 4875
Lærer: Henriksen
Innsendinger: 12
Studietimer: 120
Dager tilgang: 180
Reiselivsjournalist
Reiselivsjournalist
Pris: kr 4875
Lærer: Henriksen
Innsendinger: 12
Studietimer: 120
Dager tilgang: 180

Take the course to view this content

Nettkurs og nettstudier for deg - klikk på bildet og les kursbeskrivelsen

Norsk C1
Norsk C1
Pris: kr 4990
Lærer: Tove Andersen
Innsendinger: 8
Studietimer: 80
Dager tilgang: 90
Reiselivsmedarbeider
Reiselivsmedarbeider
Pris: kr 17 900 for 3 kurs
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 11
Studietimer: 477
Dager tilgang: 365
Lånekassen: Ja
Drift i reiselivsfaget
Drift i reiselivsfaget
Pris: kr 6900
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 5
Studietimer: 197
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
Salg- og markedsføring i reiselivsfaget
Salg og markedsføring i reiselivsfaget
Pris: kr 6900
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 3
Studietimer: 140
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
Resepsjonist
Resepsjonist
Pris: kr 17 900 for 3 kurs
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 12
Studietimer: 477
Dager tilgang: 365
Lånekassen: Ja
Service- og vertskapsrollen i reiselivsfaget
Service- og vertskapsrollen i reiselivsfaget
Pris: kr 6900
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 3
Studietimer: 140
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
Vertskapsrollen i resepsjonsfaget
Vertskapsrollen i resepsjonsfaget
Pris: kr 6900
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 4
Studietimer: 140
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
Salg i resepsjonsfaget
Salg i resepsjonsfaget
Pris: kr 6900
Lærer: Solbakken
Innsendinger: 3
Studietimer: 140
Dager tilgang: 180
Lånekassen: Ja
Norsk B2 Eksamenskurs
Norsk B2 Eksamenskurs
Pris: kr 4400
Lærer: Tove Andersen
Innsendinger: 5
Studietimer: 80
Dager tilgang: 120
Norwegian A2
Norwegian A2
Price: NOK 4400
Teacher: Linn Themeli
Submissions: 4
Study hours: 60
Access days: 120
Skrivekurs for barn og ungdom
Skrivekurs for barn og ungdom
Pris: kr 2290
Lærer: Jørstad
Innsendinger: 5
Studietimer: 24
Dager tilgang: 90
Forlenget tilgangstid
Forlenget tilgangstid
Dager: 14, 60, 120 eller 180
Pris: fra kr 500
Tegnekurs - Drawing Course
Tegnekurs
Pris: kr 3990
Lærer: Eide
Innsendinger: 6
Studietimer: 40
Dager tilgang: 180
Norsk B1
Pris: kr 4400
Lærer: Linn Themeli
Innsendinger: 4
Studietimer: 60
Dager tilgang: 120
Norwegian B1
Norwegian B1
Price: NOK 4400
Teacher: Linn Themeli
Submissions: 4
Hours: 60
Access days: 120
Medikamentregning
Medikamentregning
Pris: kr 300
Lærer: Selvinstruerende
Studietimer: 16
Dager tilgang: 180
logo

NooA - Nordic open online Academy - nettskolen som følger din timeplan.

Finn ditt nettkurs og start i dag. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging.

Kontakt oss

E-post: post@nooa.no

Telefon: +47 64809002

Post: Kirkegata 7, 3770 Kragerø

Facebook

NooA - Nordic open online Academy

Org.nr: 998587883
Kontonr: 1503.28.74298
Vipps: #82814

Om NooA

Bli student

Om NooA

Bloggen

Menneskene

Intervjuer med lærere

Intervjuer med studenter

Nyheter

Presseomtale

Pedagogikk

Teknologi

Videregående skole

Studiekompetanse

Generell

Påbygging

For fagarbeidere

Spesiell

 

Yrkesfag

Byggdrifter

Helsefagarbeider

Barne- og ungdomsarbeider

Aktivitørfaget

Logistikkfaget

Kokkfaget

Servitørfaget

Portørfaget

Reiselivsfaget

Resepsjonsfaget

Kontor-og administrasjonsfaget

Salgsfaget

 

Alle kurs på videregående skole

Kursoversikt

Helseskolen

Forfatterskolen

Kunstskolen

Språkkurs

Norskkurs

Mattekurs

Reiselivsskolen

Lederskolen

Gode tilbud

Populære kurs

Møteplasser

Kurs på engelsk

Kurs på dansk

Kurs på svensk

Kurs under utvikling

Alle kurs

Tilby dine kurs på NooA

Vi har alt du trenger for å
utvikle, selge, markedsføre
og gjennomføre dine kurs
på nettet.

Kursene kan brukes i kombinertundervisning

Bli kursarrangør hos NooA - Kontakt oss

  • social-icon
  • social-icon
  • social-icon
  • social-icon
  • social-icon