Seniorpolitikk - Internasjonalt senter for nettkurs

Bygger internasjonalt senter for nettkurs

Senter for nettkurs

Senior Smart: Bygger internasjonalt senter for nettkurs

Intervju i Seniorpolitikk 26.11.13 av Tora Herud

– Tiden var inne for å bruke kompetansen min og nettverket mitt på en annen måte, sier Morten Flate Paulsen (56) i NooA – Nordic open online Academy i Asker i Akershus.

Under overskriften Et arbeidsliv på nett, kan vi lese følgende om hans visjon om å bygge et internasjonalt senter for nettkurs i Asker:

Morten Flate Paulsen er utdannet sivilingeniør og har en doktorgrad i voksenpedagogikk fra USA. Han har erfaring fra både høgskoler og nettskoler.

– I 1987 var jeg den første i Europa som startet med nettbasert fjernundervisning. Vi utviklet et program som het Ekko og som ble satt  opp på en datamaskin på Helsfyr i Oslo. Programmet var en slags forløper for læringsplattformene «its learning» og «fronter», sier han.

Rundt 20 lærere jobber på oppdrag for NooA, og Flate Paulsen har også et samarbeid med kursleverandører i andre land, blant annet en dansk forfatterskole som NooA har oversatt kursene til norsk for. Et annet eksempel er spanskkurs for Adopsjonsforum og reiselivsjournalistikk i samarbeid med en lærer og journalist bosatt i Thailand.

– Målet er å få mange kurs på mange nivåer. Det er også mulig for oss å samarbeide med andre utdanningssituasjoner om studiepoeng og eksamener, sier han.

– Jeg bestemte meg for å ta opp et rammelån på huset på 2 millioner kroner, men etter å ha drevet firmaet i ett år, har jeg ikke rørt en krone, sier han. Men legger til at han har fått annen økonomisk støtte fra VOX, som forvalter støtte til nettundervisning, fra EU-prosjekter og fra Nordplus under Nordisk Råd. Han har dessuten benyttet seg av Asker Næringsråds tilbud og lokaler for nyetablerere.

Les intervju i Seniorpolitikk. Desember 2013.


Gode tilbud på nettstudier med flere kurs