Faksimile fra Llivin - Asker om Campus NooA

Ny nettskole på plass i Asker

Studer i ditt eget tempo

Professor Morten Flate Paulsen er rektor og daglig leder ved Campus NooA, et nytt senter for nettstudier plassert i Asker. – Vi satser på å bli et internasjonalt senter for nettstudier, sier han.

Les intervju i LIVEIN. Desember 2013

Med bakgrunn som utviklingsleder for nettstudier og president i European Distance and E-learning Network, har Morten Flate Paulsen bygget opp et stort nettverk av lærere og partnere.

Hovedkontoret ligger i AskerHus i det gamle Tomra-bygget der Asker Næringsråd sitter i dag.

– Næringsrådet ønsker å utvikle Campus Asker. De vil tilby flere læringsmiljøer både fysisk og virtuelt. I så måte er vårt tilbud perfekt, sier Paulsen som satser på undervisning på nett.

Tanken er å samarbeide med skoler, bedrifter og enkeltmennesker. Både de som vil levere kurs og de som vil studere. Foreløpig kan Paulsen tilby 30 ulike kurs fra sitt nettbaserte undervisningssenter.

– Det som gjør nettstudier spennende er at du kan starte når du vil og fullføre i ditt eget tempo. Mange har en travel hverdag og trenger stor grad av fleksibilitet. Våre kurs er åpne i seks måneder. Så du får god tid til å fullføre, sier han.

I disse dager jobber Paulsen med å tilby et kurs i reiselivjournalistikk. Et kurs som skal gi studenten grundig innføring i faget.

Paulsen har laget sin egen liste for hvorfor du skal studere på hans nettskole Campus NooA

1. Du kan starte i dag
2. Du kan studere der du er
3. Du kan lære av de beste digitale lærerne
4. Du kan lære i sosiale nettverk med studenter i hele Norge
5. Du kan bruke 180 dager per kurs
6. Du kan studere i ditt eget tempo
7. Du kan få mye læring for pengene
8. Du kan jobbe og tjene penger mens du studerer
9. Du kan få fullt studielån 10. Du kan nå lenger
DU KAN – Hvis du vil

– Det er trendy å reise. Mange reiser bort i juleferien. Hva med å lage en reisereportasje fra ferien. Et slikt kurs vil gi deg den innføringen du trenger, sier han og legger til at nettskolen er godkjent i Statens lånekasse.

Paulsen samarbeider også med en dansk forfatterskole. Nå har NooA tilrettelagt fem kurs som bygger på hverandre. Et forfatterkurs som starter på det helt grunnleggende og strekker seg til de som vil gi ut egen bok.

– På sikt vil vi få et stort kursrepertoar. Vi skal ha et kurs for alle, sier han.

Undervisningen er lagt opp slik at elevene får egne diskusjonsfora. Lydfiler og videofilmer er også tilgjengelig. Dialog over Skype blir også en mulighet. Oppgaver kan også bestå av tankedelingsoppgaver.

– Dette er faglige spørsmål som skal besvares. Etter hver får du se hva andre har svart på samme oppgave. Man lærer av hverandre, sier han.