Språkpakker

Språkpakker

Nytt om språkpakker, Tysk 1, Norsk B2 og Spansk for adoptivforeldre

Et dusin språkpakker

I forrige uke installerte vi den islandske språkpakken slik at våre venner på Island kan få islandske menyer og hjelpetekster i læringsportalen vår.

Selv om de fleste brukerne våre forstår norsk bokmål, er det mange som foretrekker et annet språk. Vi har derfor gjort det mulig å velge mellom menyer og hjelpetekster på følgende språk: norsk bokmål, nynorsk, dansk, svensk, islandsk, engelsk, tysk, fransk, spansk, portugisisk og polsk.

Vi kan også installere flere språkpakker når det er reell etterspørsel blant brukerne. Ta kontakt om du har et forslag til hva som bør bli vår 12. språkpakke.

Prøv selv hvordan du kan velge mellom forskjellige språkpakker på http://campus.nooa.no

Tysk 1

Tysk 1 - nettkurs ved NooA videregående skoleDe første teststudentene begynte på Tysk 1 i sommer og denne uken åpner vi kurset for ordinære studenter.

Tysk brukes som offisielt språk i Tyskland, Østerrike og Sveits og er det vanligste andre fremmedspråket i videregående skole. Tyskland har en sentral økonomisk, politisk og kulturell posisjon i Europa og grunnleggende kunnskap i tysk kan derfor åpne mange dører.

Tysk 1 er ett av fagene på NooA videregående skole og tilhører Læreplan i fremmedspråk (FSP1-01). Det tar for seg følgende hovedmål: Språklæring, Kommunikasjon og Språk, kultur og samfunn. Les mer om Tysk 1 på www.nooa.no/course/tysk-1/

Norsk B2

Norsk B2Vi er godt i gang med å utvikle Nettkurs på nivå B2. Kurset er for dem som trenger test i norsk på høyere nivå (Bergenstesten) eller digital norskprøve på nivå B2. Dette kvalifiserer for videre studier i Norge. I mange yrker trenger man også en slik prøve hvis man har høyere utdannelse fra et annet land og ønsker å bruke den i Norge. Det er også mulig å ta nettkurset uten å ta noen prøve, men bare ønsker å bli flinkere i norsk.

Les mer om Norsk B2 på www.nooa.no/course/norsk-b2/

Spansk for adoptivforeldre

Spansk for adoptivforeldre - kursbevis for nettkursSpansktalende land i Latin-Amerika – Bolivia, Chile, Colombia og Peru – krever at foreldrene kan snakke med barna sine på spansk den første tiden etter overtakelsen. Adopsjonsforum og Campus NooA samarbeider om dette nettkurset i spansk slik at det blir tilgjengelig for adoptivforeldre i hele Norge.

Les mer om kurset Spansk for adoptivforeldre på www.nooa.no/course/spansk-for-adoptivforeldre/