Startside

Moodle 3.1

Ny startside på NooA Moodle 3.1

Den 28. august oppdaterte vi startsiden på NooAs Moodle 3.1 læringsportal http://campus.nooa.no slik den er vist på bildet. Målet med oppdateringen har vært å gjøre den enkel å bruke både på PC, mobiltelefon og nettbrett. I tillegg skal den inneholde nyttig informasjon både for dem som har opprettet en bruker på Campus NooA og for dem som vurderer å gjøre det.

Er nettstudenter mindre mobile enn folk flest?

Mobilskjerm

I perioden mars-august 2016 kom 75 % av trafikken på NooAs læringsportal (for nettstudenter) fra PC, 14 % fra mobiltelefon og 11 %  fra nettbrett. Til sammenlikning kom 61 % av trafikken på NooAs hjemmeside (for folk flest) fra PC, 29 % fra mobiltelefon og 10 %  fra nettbrett.

Fordeling

Dette kan skyldes at mobiltelefoner ikke er godt egnet til studier og at nettstudentene foretrekker å ha tilgang til en god skjerm og et tastatur når de studerer. Det kan også skyldes at dagens læringsportaler ikke fungerer godt nok på mobiltelefoner.

Vi ser uansett at bruken av mobiltelefoner og nettbrett øker. Kanskje er tiden snart moden for appen Moodle Mobile?

 

Oppgradert til Moodle 3.1Personlig startside

Oppdateringen kom i kjølvannet av at vi oppgraderte læringsplattformen til Moodle 3.1 den 12. august. Den mest synlige endringen etter det er at brukerne kommer til sin personlige startside når de logger på. Lærerne har også fått flere nye muligheter til å legge kommentarer og grafikk direkte inn i studentenes besvarelser slik det er vist i denne videoen:  www.youtube.com/watch?v=dSxxdglCaeE

Oppgraderingen har også gitt oss flere nye verktøy og muligheter som vi tester og vurderer å ta i bruk senere. Et eksempel er H5P-teknologien for interaktive oppgaver.

De som er interesserte i mer informasjon om Moodle 3.1, kan lese eFaktors nettsider eller se noen av YouTube-videoene for kursutviklere, lærere og studenter i denne spillelisten: www.youtube.com/playlist?list=PLxcO_MFWQBDdjemrWhLjxCVstnfmr_cl8