NooAs Årsrevy 2014

NooAs Årsrevy 2014

NooAs Årsrevy 2014 handler om hardt arbeid, noen nedturer og mange oppturer.

Den største nedturen var at utviklingsmidlene til nettskolene ble fjernet fra statsbudsjettet. Det var et uventet og hardt slag både for NooA og resten av bransjen slik det beskrives i dette blogginnlegget fra Fleksibel utdanning Norge.

Det er mye hyggeligere å rapportere at vi på tampen av året lanserte flotte, nye nettsider på www.nooa.no og at vi hadde to betydelige oppgraderinger av vår Moodle læringsplatform. Nettsidene våre er nå brukervennlige på både PCer, iPader og mobiltelefoner. Oppgraderingene gjør også at NooA antakelig er den institusjonen i Norge som har kommet lengst med elektroniske utmerkelser (Open Bages).

Vi ble oppmuntret av positive presseoppslag i Finansavisen, Ukeavisen Ledelse og Computerworld. Det var også oppløftende at vi i gjennomsnitt fikk to nye brukere per dag. Dermed har vi 930 registrerte brukere i følgende 18 land: Australia, Brasil, Canada, Danmark, Kypros, Tyskland, Grønland, Hellas, India, Latvia, Spania, Storbritannia, Norge, Portugal, Sverige, Thailand, Tyrkia og USA.

NooA har kontor i et hyggelig miljø hos Asker Næringsråd som er i ferd med å bygge opp et innovativt læringsarena rundt Campus Asker. Vi har også arrangert NooA Camp i Asker og i Kragerø som blant annet resulterte i Kragerø-erklæringen om nettbasert utdanning.

Men, NooA er først og fremst en nettskole med mange virtuelle arbeidsplasser. Det er både stimulerende og effektivt å samarbeide med et nytt styre og flere titalls kursutviklere, lærere og partnere i Norge, Sverige, Danmark, Spania, Portugal, USA, Canada og Thailand via e-post, sosiale medier, skype og læringsplattformen vår. Ved hjelp av disse dyktige og entusiastiske menneskene, og mye hardt arbeid, har vi i snitt lansert to nye nettkurs hver måned i 2014. Dermed kan interesserte nå velge mellom mer enn 60 forskjellige kurs på NooAs seks skoler.

Helseskolen ble lansert med fem nye kurs: Medikamentregning, Helhetlig Helse og tre kurs for Helsefagarbeid på videregående skole.

Lederskolen ble introdusert med seks nye kurs: Fire kurs i samarbeid med Styre & Ledelse, et kurs i Profilanalyse og typeforståelse og et kurs i Nærinslivsetikk og samfunnsansvar.

Kunstskolen har foreløpig to kurs: Tegnekurs og Looking at Art through the work of Velázquez.

Reiselivsskolen ble utvidet med to nye kurs i samarbeid med Norsk Turistutvikling AS.

Forfatterskolen lanserte to av sine skrivekurs på svensk og opprettet Writer Lounge som en møteplass for deltakere på skandinaviske skrivekurs.

Videregående skole lanserte ti nye kurs innen Barne og ungdomsarbeider, Helsefagarbeider, naturfag og matematikk. Vi inngikk også et samarbeid med Studiesenteret.no om lokal støtte i undervisningen.

I tillegg utviklet vi kurset Jump on the E-Train i et Nordplus prosjekt ledet av vår gode danske partner DOF Lillebælt.

Når jeg ser tilbake, er det vanskelig å forstå at vi har klart å utrette så mye. Jeg er både stolt og imponert over det vi har fått til og vil benytte anledningen til å takke alle som har bidratt til å gjøre NooA bedre i 2014.

Takk skal dere ha!!!

Hilsen Morten Flate Paulsen

Kommentarer

  • Hilding Sponberg

    Takk for årsrapport! Spennende satsing og jeg er imponert. Etter å ha vært med i mange år ved Høgskolen i Gjøvik, gleder det meg at du Morten, som jeg også har kjent i mange år, får til dette. Jeg følger spent med videre – og ønsker lykke til i det nye året!