Utmerkelser

Elektroniske utmerkelser

Elektroniske utmerkelserElektroniske utmerkelser er en moderne form for kursbevis og omtales ofte som åpne utmerkelser eller open badges på engelsk.

I 2014 var Campus NooA den første norske institusjonen som satte slike utmerkelser i system og nå bruker vi dem i alle våre kurs.

Vi bestemte oss tidlig for å stille høye krav til våre utmerkelser. Noen institusjoner tildeler flere utmerkelser i et kurs – for eksempel en utmerkelse for hver kursaktivitet. Men denne strategien utvanner fort verdien av utmerkelsene. Vi ser derfor på utmerkelsene våre som kursbevis som lærerne bare skal utstede til dem som har fullført og bestått et helt kurs.

Når du fullfører et NooA-kurs skal læreren din utstede en utmerkelse til deg. Da sender systemet deg en e-post som vist i figuren.

Epostutmerkelse

I tillegg vises et grafisk merke med lenke til ditt personlige kursbevis i profilen din, slik bildet nedenfor viser.

 

Personlig profil

Det grafiske merket kan du kopiere og dele på LinkedIn, Facebook og andre sosiale medier og legge inn en lenke til det personlige kursbeviset ditt. På denne måten kan du dokumentere kompetansen din og vise den frem til arbeidsgivere, kolleger, familie og venner.

 

 Elektroniske utmerkelserHer ser du et eksempel:Hei alle mine Facebook-venner. I dag har jeg fullført kurset Helhetlig helse. Klikke på denne lenken eller bildet om du vil se kursbeviset mitt.

 

Det personlige kursbeviset ser slik ut:

Personlig utmerkelse

 

Om du vil, kan du også flytte utmerkelsene dine til den elektroniske skolesekken på http://backpack.openbadges.org som inngår i prosjektet Mozilla Open Badges. Prosjektet standardiserer elektroniske kursbevis og lar brukerne samle kursbevis fra flere institusjoner i sin personlige skolesekk.