Christina Violeta Thrane Storsve - Intervju med nettlærer i spansk ved Campus NooA

Campus Christina Violeta

Intervju med nettlærer i Spansk for adoptivforeldre

Christina Violeta Thrane Storsve er nettlærer i spansk på nettkurset «Spansk for adoptivforeldre » som er et samarbeid mellom Adopsjonsforum og Campus NooA.

Si litt om hvilke NooA-kurs du underviser i  og hvilken bakgrunn du har for dette.
Jeg er så heldig at jeg får lov til å undervise i nettkurset «Spansk for adoptivforeldre » som er et samarbeid mellom Adopsjonsforum og Campus NooA.

Min språklige bakgrunn er at jeg er statsautorisert tolk i språkparet spansk og norsk, og jeg er translatør i språkparet engelsk og norsk. Den adopsjonsfaglige bakgrunnen min er veldig viktig i dette kurset som er skreddersydd for de parene som skal hente ett eller flere barn i Latin-Amerika.

Jeg ble adoptert til Norge fra Guatemala da jeg var 1 år gammel. Da jeg var 17, begynte jeg å holde foredrag om hvordan det oppleves å være adoptert i Norge i dag. Det var første byggesten i min etter hvert brede kompetanse på det relativt smale feltet internasjonal adopsjon. Gjennom styreverv i 10 år i Adopsjonsforum og som kursleder for adopsjonsforberedende kurs i regi av Barne,- Ungdoms- og familiedirektoratet har jeg fått en stadig bedre innsikt i hva det innebærer å adoptere og å være den som adopteres.

Hvilke læringsressurser er spesielt interessante eller nyttige i kursene dine?
Det som gjør dette spanskkurset særlig interessant for dem som skal adoptere (eller andre som av ulike grunner skal forholde seg til barn på spansk), er at alt materialet er håndplukket og spesialtilpasset det behovet man har som vordende foreldre. I stedet for å begynne å lete der ute etter spanske barnesanger og finne ut om de egentlig er populære, tradisjonelle, mye sunget av barn, så har jeg samlet alt på et sted her. Det samme gjelder setningene og ordene som du får lære på dette kurset. Kurset inneholder lydfiler, bilder og oppgaver som du kan jobbe med for å lære deg hva du skal si til barnet ditt, og hvordan du skal si det.  I tillegg får du lære mer om hvordan barnet opplever adopsjonen med sin bakgrunn fra enten fosterhjem eller barnehjem.

På hvilken måte inkluderer du sosiale medier i kursene?
I dette kurset er det mulig å kommunis ere med de andre kursdeltagerne i et eget forum hvor jeg også vil være aktivt inne så ofte som mulig. Tankedelingsoppgaver er oppgaver der du får en introduksjon til et tema som munner ut i et spørsmål som du kan svare på. Når du har delt dine tanker, får du tilgang til andres tanker også. Dette er ypperlig når man venter på å få adoptere, her kan du møte mange som sikkert tenker på og lurer på de samme tingene som deg. Og for hver tanke du tenker «høyt» sammen med andre, jo bedre forberedt blir du på det som venter deg på hentereise og den første tiden sammen med barnet.

Fortell litt om noen av oppgavetypene du bruker i kursene.
På dette kurset kan du boltre deg i uttaleoppgaver, lytteoppgaver, filmsnutter, interaktive oppgaver, dialoger, mer tradisjonelle grammatikkoppgaver og spennende tankedelingsoppgaver. Kurset har barnet i fokus, og det vil prege det visuelle ved oppgavene. På denne måten får du en verdifull innsikt i og introduksjon til barnekultur. Den største bonusen er at du samtidig gjør deg klar til samspillet med barnet ditt og har mye materiale klart som dere kan titte på og kose dere med sammen.

Hva gjør du for å skape et aktivt studentmiljø i kursene?
For meg er det veldig viktig at deltagerne føler at de får raskt svar på sine henvendelser og innleveringer. I tillegg vil jeg i forumet komme med ytterligere hint og tips om latinamerikanske filmer, bøker og musikk. Mitt viktigste budskap er: Spør om ALT mellom himmel og jord, bare sånn kan vi lære noe nytt. Og husk: Det viktigste med kurset er å åpne munnen og snakke spansk. Snakk til speilet, snakk til partneren din, snakk til en kollega eller kanskje du finner noen på kurset du kan Skype med?

Til slutt, hvordan vil du sette ditt personlige preg på Campus NooA?
Jeg er en positiv og ekstremt engasjert person når det gjelder å jobbe for det viktigste målet: Å gjøre det jeg kan for å legge til rette for at adoptivbarnet skal få en så god start som mulig i den nye familien. Tenk på det da! En helt ny start med en ny mulighet for å kunne bli elsket for den man er, og man får lov til å bli det beste man kan bli i denne verden. Jeg liker å tenke store tanker og er ikke redd for å sette ord på dem, så gled dere til å finne og lære de ordene dere trenger for å gi barnet deres kjærlighet og grenser. Jeg lover at jeg skal heie på dere, utfordre dere og glede meg med dere skritt for skritt i en tilsynelatende morsom jungel av et herlig språk.

¡Arriba!


 

Les om flere populære kurs ved Campus NooA