Ekaterina Popkova studerer Markedsføring og salg ved NooA Videregående skole

Campus Ekaterina: Erfaringer fra en nettstudent

Ekaterina Popkova jobber i reiselivsbransjen og studerer Markedsføring og salg ved NooA Videregående skole. I dette intevjuet forteller hun om erfaringene med å studere på Campus NooA mens hun var på ferie i Russland.

Campus NooA ønsker å tilby studentene fleksible og gode nettkurs med de beste digitale lærerne og aktiv bruk av sosiale medier – til konkurransedyktige priser, og i denne intervjuserien presenterer vi noen av studentenes erfaringer.

Hva studerer du ved Campus NooA?

Jeg jobber i reiselivsbransjen, og kurset gir meg informasjon og kunnskap om de viktigste prosessene i en reiselivsbedrift. Jeg jobber veldig mye med salg, og mest på telefon. Selv om det bare er videregående skole- får du mye informasjon som kan brukes i praksis og videre utdannelse.

Har du noen eksempler på steder du har arbeidet med NooA kursene dine som illustrerer fleksibiliteten i kursene?

Ja, i parken, på kafé og på hytta, i fly, på stranden og McDonalds…

Jeg startet kurset rett før jeg reiste på ferie til Russland. Siden kurset er tidsbegrenset til 180 dager, var det lurt å jobbe litt ekstra mens jeg var på ferie. Ferie er tiden når vi slapper av og ikke jobber. Om du er flink til å strukturere tiden din og er selvdisiplinert, så fungerer det bra. Jeg visste på forhånd at stedet vi skulle bo, hverken hadde kabel eller trådløs tilgang til Internett. Derfor skrev jeg på forhånd ut de fleste notatene fra Campus NooA, tok med meg boken som var anbefalt i kurset og reiste til Russland.

Jeg jobbet hjemme, på stranda, mens jeg satt i bussen, skrev ting ned på papir, iPad og PC. Etter hvert kjøpte jeg kontantkort med Internett og surfet via mobilen. Senere reiste jeg til byen og jobbet på biblioteket hvor det var internett. Der kopierte jeg oppgaver som var skrevet ferdig hjemme fra flash-kort til Campus NooA. De oppgavene som ikke trengte grafiske tabeller og bilder, besvarte jeg via iPad mens vi satt på McDonalds der de var WiFi.

Har du noen eksempler på hvordan du utnytter fleksibiliteten i tid ved Campus NooA?

Når du studerer på Campus NooA, kan du selv bestemme når og hvor mye du skal sitte med studiene. Jeg er avhengig av å passe barn og jobb, derfor prøver jeg å fokusere på studiene om kvelden. Ellers skriver jeg ut oppgaver eller noterer dem ned og leser på vei til jobb og i lunsjpauser. Mange oppgaver krever bruk av Internett – det kan man gjøre overalt. Jeg surfet i tillegg på nettet via smartPhone mens jeg var ute på kafé eller trikk, tog og fly.

Har du noen eksempler på hva nettlæreren din gjør for å motivere deg?

Min lærer har bred kunnskap på mange fagområder. Hun gir ikke direkte svar, men gir råd og veileder deg fremover. Det er viktig å lese gjennom alle kommentarene som læreren skriver i innsendingsoppgavene. Det kan du bruke i senere oppgaver. Mange gode innspill fikk jeg i bloggoppgavene. Tankedelingsoppgavene hjalp meg med å få fokus på en del ting, endre mening og se på svar fra flere synsvinkler.

En annen ting jeg liker – du blir behandlet med respekt, du mister ikke lysten til å studere. Selv om du svarer feil og ikke får den karakteren du ønsker, kommer en forklaring på hvorfor det skjedde og hva du bør ta hensyn til neste gang.

Hva er du mest positivt overrasket over med nettstudiene ved Campus NooA?

Detter kurset er skrevet enkelt og det tar for seg de viktigste temaene fra pensum. De fleste oppgavene er bygd på virkelige livssituasjoner og de tar hensyn til endringene i økonomien og samfunnet. En del oppgaver forventer at du skal vise hvordan du skal bruke kunnskapen du får i praksis. Du får veiledning, men skal bruke din kreativitet også. Jeg synes at det er mye bedre enn bare å svare på spørsmål hvor du finner svar i pensum.

I Bloggen får du svar fra lærere, kommentar på din løsning av oppgaver eller tankedeling, og faglig veiledning. Jeg studerte tidligere på en annen nettskole og opplevde at jeg ikke alltid fikk respons der.

Til slutt, hvilket mål har du satt deg med studiene?

Jeg ønsker i å få fagbrev, og Markedsføring og salg er en del av det. I tillegg ønsker jeg kanskje å satse på noe mer selvstendig i framtiden. Da trenger man kunnskap for å markedsføre sine produkter for å få mer salg.


 

Les mer om kursene på Salg, service og sikkerhet Vg2