Elektroniske kursbevis i KAD

Nettstudier resulterte i fagbrev og fast jobb

Bildet viser en skjermdump av Monas elektroniske kursbevis fra hennes profil på NooAs læringsportal.

Vi har fått tillatelse av Mona til å dele hennes inspirerende historie fra denne tankevekkende e-posten til Lars Erik som var hennes nettlærer i kontor- og administasjonsfaget på nettskolen NooA.

Hei Lars Erik.

Jeg har vært delvis korona-permittert siden mars 2020 og har jobbet 1-2 dager i uken. August 2020 startet jeg praksis-kandidat studiet i kontor og administrasjonsfaget hos NooA, med eksamen i november 2020.

Det har vært et tungt år. Jeg har søkt 280 jobber på et år og jeg har vært på noen få intervjuer, jeg er 52 år og har tenkt at alderen jobber mot meg. En dag fikk jeg åtte jobb-avslag og da kjente jeg at dette gidder jeg ikke lenger, det er en ting å søke mange jobber, men det er noe helt annet når du får avslag etter avslag. Men jeg har holdt ut selv med mye frustrasjon, selv når Fylkeskommunen sa at jeg ville bli prioritert sist ved fagprøven og kanskje det ble til høsten 2021.

Jeg søkte en konsulentstilling i administrasjonen i et helseforetak i april og ble kalt inn på intervju, det gikk fint og jeg ble kalt inn på 2. gangs intervju. Da skulle jeg presentere en case muntlig med en Power Point. Jeg brukte en allerede innsendt oppgavebesvarelse på NooA som handler om sikkerhet ved hjemmekontor. Jeg endret litt på svaret mitt og tenkte at innholdet (økt sikkerhet i koronatiden, med hun som sender mailer hjem til seg selv og lar familien sin bruke pc`en hun har fått på jobben) var høy aktuelt i dag. Jeg presenterte bra, de ble imponert og jeg fikk jobben og begynner 1. juni. Dette er en fast 100 % stilling i Staten og jeg er svært fornøyd og gleder meg til å begynne. Jeg har gått ned ca. 130.000 kr. i lønn, men det bryr jeg meg ikke om.

Jeg ønsker også å fortelle deg om fagprøven jeg tok for to uker siden. Jeg ble oppringt med spørsmål om jeg kunne ta fagprøven i juni, da sa jeg nei siden jeg begynner i ny jobb og ikke kjenner til noen av de ansatte og systemene jeg skal jobbe med. Da var Prøvenemda sporty og spurte om jeg ville begynne dagen etter kl. 07.00. Jeg fikk utlevert oppgavene og jobbet mye de neste dagene. Oppgavene jeg fikk var noe tilpasset de oppgavene jeg har i det daglige, bla. med å arrangere kurs/konferanse. Jeg brukte notater og oppgaver fra studiet og følte jeg fikk god kontroll og oversikt.

Siste dag presenterte jeg og fikk karakteren Bestått meget godt. Dette var helt supert. Jeg har siste året hatt det tungt med det å stå utenfor arbeidslivet og ikke ha riktig utdanning til det jeg kan. Bare siste ukene har jeg blitt løftet opp flere hakk, med å bestå fagprøven og ikke minst med å få en ny fast og trygg jobb. Nå kjenner jeg at det endelig er min tur og jeg er overrasket over hvor godt det har vært for min psyke, som i utgangspunktet er sterk men som virkelig har fått kjørt seg siste året.

Så takk for innsatsen som lærer og veileder!

Mvh.
Mona