Drømmestudiet

Drømmestudiet

Kom du ikke inn på drømmestudiet?

I disse dager får mange dessverre beskjed om at de ikke kommer inn på drømmestudiet sitt ved opptaket til høyere utdanning.

I den forbindelse hadde NRK 20. juli 2019 en artikkel med fem tips fra karriereveileder Trine Larsen. Artikkelen ga inspirasjon til dette blogginnlegget om drømmestudiet som viser hvordan man kan følge hvert av karriereveilederens fem råd – ved å bli nettstudent på NooA.

1. Reis

Som nettstudent på NooA videregående skole kan du studere mens du reiser og opplever verden. Du trenger aldri å være fysisk til stede på skolen. Du kan holde deg oppdatert med det som skjer via en mobiltelefon. I tillegg bør du ha jevnlig tilgang til en PC og Internett – noe du for eksempel finner på svært mange hoteller.

2. Få deg en jobb

Som nettstudent på NooA videregående skole kan du jobbe, få studielån og tjene gode penger samtidig som du studerer. Du bestemmer timeplanen din selv og trenger ikke å ta deg fri fra jobben på grunn av skolen. Du velger selv når du vil studere og levere besvarelsene til lærerne dine.

3. Engasjer deg i foreninger og organisasjoner

På NooA er det lett å kombinere skole og andre aktiviteter. Det kan ta seg godt ut på CVen og lærerne setter pris på at du bygger på egne erfaringer i skolearbeidet.

4. Ta opp fag

På NooA videregående skole kan du velge mellom mange aktuelle fag og ta ett eller flere fag av gangen – når det passer deg. Du kan avlegge eksamen i ett eller flere fag to ganger i året.

5. Ta noen generelle kurs som kan være aktuelle i alle yrker

På NooA kan du velge mellom over 100 forskjellige nettkurs. Du kan starte når det passer deg og ta den tiden du trenger på å fullføre.