Storsenter for nettstudier

Vil lage storsenter for nettstudier i Asker

Les intervju om storsenter for nettstudier i Asker & Bærums budstikke med rektor Morten Flate Paulsen der han også presenterer fem trender som gjør nettbasert læring mer utbredt. (17. januar 2013)

Storsenter for nettstudier

Artikkelen om storsenter for nettstudier har følgende bildetekst, ingress og innledning:

NY KURS: – Jeg har en drøm om at dette skal bli noe stort og gjøre noe som er bra for mange mennesker, forteller Morten Flate Paulsen om satsingen på Campus NooA i Asker

Europas første nettlærer vil etablere et internasjonalt senter for nettstudier med base i Asker. Sandvika Storsenter er den mentale modellen i Morten Flate Paulsens hode, når nettprofessoren fra Hosle jobber med sitt gründerprosjekt Campus NooA.

Digitalt marked

Fra en beskjeden kontorplass hos Etablerertjenesten i AskersHus på Drengsrud lanserer han nå de første ni kursene i det som skal bli et virtuelt storsenter for nettstudier i Norge og internasjonalt. Campus NooA er en digital markedsplass hvor kursleverandører, mindre utdanningsinstitusjoner og frittstående konsulenter kan levere tjenestene sine.

Mange mangler kraft og kompetanse til å komme seg ut på nettet på egen hånd, men sammen blir vi store, forteller Paulsen.

Selv om Campus NooA opererer ut fra et norsk marked og språkområde, så er satsingen internasjonal. Paulsen har knyttet til seg 70 kompetente eksperter, rådgivere og partnere, og inngått avtaler med flere europeiske leverandører om nettkurs via NooA.

Først ut er en dansk forfatterskole som skal levere skrivekurs på norsk og engelsk.


 Faktaboks: Disse trendene gjør nettbasert læring mer utbredt

  • Sosiale medier som Facebook, Twitter og YouTube brukes i økende grad i nettbasert utdanning fordi de gir tilgang ressurser og mennesker som kan støtte opp under læring.
  • Åpne digitale læringsressurser er i økende grad gratis tilgjengelig på nettet. Mange ressurser legges ut av enkeltpersoner, institusjoner, nasjonale initiativ og internasjonale prosjekter.
  • Personlige læringsmiljøer er et begrep som viser at studentene i økende grad tar styringen med egen læring ved å bruke de sosiale mediene og åpne læringsressursene de foretrekker.
  • Åpne megakurs benytter seg av åpne læringsressurser og sosiale medier for å gi gratis undervisning til tusenvis av nettstudenter på en gang.
  • Åpne utmerkelser sertifiserer den reelle kunskapen vi tilegner oss i læringsmiljøenepå nettet, og utfordrer de etablerte utdanningsinstitusjonenes «monopol» på vitnemål og kursbevis.

Kilde: Morten Flate Paulsen