Jubileumskurs

Skandinavisk nettkurs til jubileum for Grunnloven

Det danske Folketinget støtter et samarbeidsprosjekt der e-aftenskolerne i Danmark og den norske nettskolen Campus NooA (www.nooa.no) tilbyr nettkurset: Henrik Wergeland, 17. mai og 1814 – et jubileumskurs for Grunnloven. Kurset er laget for dansker, svensker og nordmenn som vil lære mer om tre sentrale temaer i jubileumsåret.

Begivenhetene i 1814 satt et viktig preg på den skandinaviske historien og forholdet mellom de skandinaviske landene. Kurset tilbyr derfor en skandinavisk læringsarena der dagens skandinaver kan lære av hverandre og utveksle synspunkter på sentrale temaer i jubileumsåret.

Kurset inneholder et skandinavisk diskusjonsforum, tankedelingsoppgaver, bloggoppgaver og oppgaver med individuell tilbakemelding fra lærer. I tillegg inneholder det fagstoff som er utviklet spesielt for kurset og pekere til andre aktuelle og sentrale ressurser på nettet. Alle som fullfører kurset og består oppgaven får automatisk tilgang til kursbevis på nettet.

Kurset gjennomføres på den flerspråklige læringsplattformen til Campus NooA. Navnet står for Nordic open online Academy. Campus NooA er en offentlig godkjent nettskole som har studietilbud på videregående skole i tillegg til en reiselivsskole og en forfatterskole med nettkurs på både norsk, svensk, dansk og engelsk.

Interesserte kan starte når de vil, delta fra sofakroken og gå gjennom nettkursene i det tempoet som passer dem. Påmeldte får tilgang til kurs i 180 dager fra den dagen de melder seg på.