Gründerintervju i Finansavisen med Bredbåndsrektoren Morten Flate Paulsen

Bredbåndsrektoren – gründerintervju i Finansavisen

Bredbåndsrektoren: Gründerintervju i Finansavisen

Bredbåndsrektoren var overskriften et to-sidige gründerintervju i Finansavisen der Andreas Klemsdal intervjuet rektor Morten Flate Paulsen om nettstudier og Campus NooA (11.01.2014).

Ingressen i var: Morten Flate Paulsen er nettstudienes superveteran. Mot slutten av sin karriere starter han en ny skole som skal danke ut de etablerte.

Her er ett avsnitt fra Klemsdals gründerintervju i Finansavisen:

MANGE MENER DEN KLASSISKE læresituasjonen der eleven møter lærer og medstudenter i samme rom ikke kan erstattes av den virtuelle verden. Paulsen mener nettstudier er et fullverdig alternativ, men med mange andre fordeler, som at skolen er åpen døgnet rundt, 365 dager i året.

– Det er en aktiv måte å lære på. Du har toveis kommunikasjon med lærer og med medelever. På sitt beste er denne læreformen genial. Men det er utfordrende å skape et godt læringsmiljø på nett. Man må vite hva man driver med og jobbe bevisst og aktivt med det.

Systemene en nettskole trenger for å fungere er i dag hyllevare og hvem som helst kan sette opp netstudier med en overkommelig investering. Det har gjort at Norge i dag ikke mangler nettskoler.

– Mangfoldet av nettstudier er enormt. Det finnes noe av god kvalitet og svært mye av middels kvalitet. Det avgjørende er å ha gode lærere. De er ikke hyllevare.

Akkurat nå jobber han med et nytt studium som reiselivsreporter. Vi møter ham i et studio i Oslo hvor fotograf Kjetil Hasselgård har sitt virke. Hasselgård er med å utforme kurset. Han har også jobbet som lærer ved Norges Kreative Fagskole.

– Ideen er at folk skal ta tak i hobbyen sin. Fotointeressen er enorm i Norge. Vi ligger i verdenstoppen når det gjelder utstyrskjøp. Men for å lykkes som fotograf i dag må du være perfeksjonist. Vi må gi elevene noe å strekke seg etter.

Faktaboks Gründerintervju i Finansavisen

Gründer: Morten Flate Paulsen
Selskap: Campus NooA
Forretningside: Å skape et internasjonalt senter for nettkurs og nettstudier
Ambisjon: Å bli den største nettskolen i Norden
Finansiering: Egne midler, pluss utviklingsmidler gjennom EU-prosjekt og andre steder
Eiere: Eier alt selv