NooA-nytt

NooA-nytt nr. 1, 2018 – januar 2018

NooA-nytt nr. 1, 2018

Januar 2018

Du kan fremdeles rekke eksamen på videregående skole før sommeren

StrømmeskolenTrenger du fagbrev, studiekompetanse eller bedre karakterer for å komme inn på studiet du drømmer om? Ønsker du å fullføre eller forbedre noen fag for å få drømmejobben? Da kan du når som helst begynne på NooA videregående skole.

Husk fristen for oppmelding til privatisteksamen: Du må selv melde deg opp til eksamen via PrivatistWeb, for eksamen våren 2018 er fristen for påmelding 1. februar. Gå til www.privatistweb.no og velg din fylkeskommune for oppdatert informasjon. Les mer på www.nooa.no/eksamen-v18/

 FUN tilbyr mentorordning for nettstudier

Fleksibel utdanning Norge

Fleksibel utdanning Norge (FUN) er en nasjonal interesseorganisasjon for institusjoner som tilbyr fleksibel utdanning. Foreningen, som markerer sitt 50-årsjubileum i år, introduserer nå en mentorordning for nettstudier med følgende omtale:

«Fem av Norges dyktigste fagfolk på feltet nettstudier og pedagogisk bruk av digitale verktøy har sagt ja til å være mentorer for medlemmer i Fleksibel utdanning Norge».

  • Morten Flate Paulsen, NooA
  • Anne Swanberg, Handelshøyskolen BI LearningLab
  • Gjermund Eikli, Norsk Nettskole
  • Tove Kristiansen, Høyskolen Kristiania Nettstudier
  • Marianne Hagelia, Høgsskolen Sør-øst Norge

Les mer på http://fleksibelutdanning.no/fun-medlemskap/fun-mentor/

3D Design

Vi har lansert et nytt introduksjonskurs i tredimensjonal design. Kurset gir en innføring i 3D Design og bruk av TinkerCad til utvikling av enkle 3D modeller som kan skrives ut på 3D printer. Les mer på http://www.nooa.no/course/3d-design/

3D Design poster

Strengere krav til språkkompetanse

Norsk B1Mye tyder på at det vil bli innført endringer i barnehageloven om krav til norskspråklig kompetanse. I proposisjon 170 L (2016-2017) foreslår Kunnskapsdepartementet at personer med annet førstespråk enn norsk eller samisk må ha avlagt en norskprøve og oppnådd nivå A2 på den skriftlige delprøven og nivå B1 på den muntlige delprøven.

NooA tilbyr nettkurs i Norsk A2, Norsk B1 og Norsk B2 i tillegg til nettstudier for dem som vil bli praksiskandidat og ta fagbrev som barne- og undomsarbeider.

 

Stadig flere NooA-ister

I januar passerte vi 2750 brukere på læringsplattformen vår og 5000 følgere på Facebook https://www.facebook.com/CampusNooa/