Morten Flate Paulsen: Norges første nettlærer

For første gang i Norge: Les om Norges første nettlærer

Norges første nettlærer

Professor Morten Flate Paulsen var den første i Norge som veiledet fjernstudenter via modem og PC for 25 år siden. Han er stadig aktiv i e-læringsmiljøet – både nasjonalt og internasjonalt. I juni er han med på å arrangere «The joy of learning» i Oslo – en stor internasjonal e-læringskonferanse.

– Norge og Skandinavia ligger langt fremme når det gjelder fjernundervisning. Særlig Norge har en historie og en geografi som gir oss noen unike muligheter hva gjelder e-læring og fjernundervisning, sier Flate Paulsen. Han er president i den internasjonale e-læringsorganisasjonen EDEN og har nylig startet sin egen nettskole, Campus NooA – Nordic open online Academy.

– Mye har skjedd i de årene jeg har jobbet med e-læring, sier Flate Paulsen. Teknologien har utviklet seg i en rekordfart, og det skaper nye muligheter for læring som ikke fantes bare for noen få år siden.

Les Flate Paulsen sitt blogginnlegg: fem aktuelle trender i nettbasert utdanning.

The joy of learning

12. – 15. juni arrangeres EDEN sin årskonferanse. I år er temaet «The joy of learing». – Det er ikke tilfeldig at dette temaet kommer i år, og i Norge, sier Flate Paulsen. I fjor var konferansen i Hellas, og da med temaet «Never waste a crisis». I år ønsket vi en motvekt til krisen i Sør-Europa, og vil derfor konsentrere oss om gleden ved læring. Dette er et tema som vi har jobbet mye med i Norge, sier han. Konferansen arrangeres i år for 38. gang, og vi forventer at det blir rundt 500 deltakere. I og med at dette er første gang konferansen arrangeres i Norge, er det en unik mulighet for de i det norske e-læringsmiljøet å delta. Vi jobber med programmet nå og flere anerkjente foredragsholdere er allerede på plass, sier Flate Paulsen.

Les Abelias artikkel. 12. februar 2013.