Kursene er under utvikling

Programfag kommunikasjon og kultur består av de tre programfagene: Kommunikasjon og kultur 1, Kommunikasjon og kultur 2 og Kommunikasjon og kultur 3.

Disse fagene på NooA Videregående skole tilhører læreplanen i kommunikasjon og kultur – programfag i utdanningsprogram for studiespesialisering (KKM1-01) og fokuserer på følgende tre hovedområder: Kultur- og kommunikasjonsteori, Tekst og Kommunikasjon.

Videregående skole

Programfag kommunikasjon og kultur

Kommunikasjon og kultur 1 (SPR3014) er beslektet med norsk, samfunnsfag og mediekunnskap. Faget tar utgangspunkt i dagens virkelighet der Norge er et flerkulturelt samfunn med kulturelle strømninger fra hele verden. Det tar for seg sammenhenger mellom kulturer, normer og identiteter og fokuserer på følgende tre hovedområder: Kultur- og kommunikasjonsteori, Tekst og Kommunikasjon.

Faget tar for seg kultur og kulturbegrepet, kommunikasjon og kommunikasjonsmodeller. Det fokuserer på interkulturell kommunikasjon og kompetanse, verbal og ikke-verbal kommunikasjon og kontekst i en kommunikasjonssituasjon. Det tar også for seg hva en tekst er, hva vi vil med den og hvordan vi produserer og vurderer tekster og kilder. Faget belyser også hersketeknikker, medier og ungdomskultur.

Kommunikasjon og kultur 2 (SPR3015) bygger på kommunikasjon og kultur 1 og er nettkurset for deg som vil fordype deg i hovedområdene Kultur- og kommunikasjonsteori og Tekst. Faget tar for seg teorier om tekst, kultur og samspill i sammensatte tekster. Det fokuserer på fortellerteori, litteratur og samfunn. Det behandler også tradisjon, modernitet, postmodernitet, teksttolkning og tekstproduksjon.

Kommunikasjon og kultur 3 (SPR3017) bygger på kommunikasjon og kultur 1 og er nettkurset for deg som vil fordype deg i hovedområdene Kultur- og kommunikasjonsteori og Kommunikasjon. Mens kommunikasjon og kultur 2 er mer tekstorientert, går dette nettkurset dypere i ulike former for kommunikasjon og hvordan kulturelle faktorer påvirker mellommenneskelige relasjoner og sosiale strukturer. Faget fokuserer på nasjonale og globale perspektiver, kulturell identitet og kommunikasjon i et flerkulturelt samfunn. Det tar for seg medier, ulike analysemodeller, språk og samtaleanalyse.

 

Lag din egen bruker slik at du kan logge deg på Campus NooA og motta nyheter om våre nettstudier:

Få din egen bruker på Campus NooA

Lånekassen logo

NooA Videregående skole er godkjent for studielån og stipend i Lånekassen. Les mer om lån og finansiering her.

Klikk på bildene for å lese mer om kursene i Programfag kommunikasjon og kultur.

 

Bonuskurs

Alle som tar kurs på NooA videregående skole får gratis tilgang til Studentlappen og Privatisten.

 

Ja takk! Send meg mer informasjon om programfagene.

 

Andre programfag på NooA videregående skole

Programfag i engelsk, programfag i kommunikasjon og kultur, programfag i medie- og informasjonskunnskap og fordypning i realfag.

Finn ditt kurs og start i dag. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med personlig oppfølging og gode lærere.


Du får også tilgang til Studentlappen og Privatisten